Fatsa’da "Beslenme Dostu Okullar" projesi

Güncelleme Tarihi:

Fatsa’da Beslenme Dostu Okullar projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 16:54

- Projesi kapsamında öğrenci velilerine yönelik "Çocuklarda Sağlıklı Beslenme" konulu seminer verildi

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Fatsa'da "Beslenme Dostu Okullar" projesi kapsamında öğrenci velilerine yönelik "Çocuklarda Sağlıklı Beslenme" konulu seminer verildi.

Fatsa Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki seminerde, diyetisyen Damla Duman tarafından çocuklarda sağlıklı beslenmenin yararları, beslenme sorunlarının yol açtığı hastalıklar ve sağlıklı beslenmenin yolları konularında sunum yapıldı.

Çocukların erken yaşta benimsediği beslenme alışkanlığının ömür boyu sürdürdüğünü ifade eden Duman, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin her yaş döneminde önemli olduğu ancak çocuklar için daha önemli olduğunu söyledi.

Çocukların, hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle birçok besin öğesine olan ihtiyacının hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazla olduğuna dikkati çeken Duman, "Bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürmektedir. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve sürekli bir büyüme, gelişme süreci içinde olan çocuklar, beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenen gruplardan biridir. Çocuklarımıza günlük 3 öğün yemek yeme alışkanlığı kazandıralım ve marketlerde satılan gıdaları aşırıya kaçılmadan tüketilmesini sağlayalım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Duman, seminerde ailelerin sorularını da cevapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!