Altınordu Ziraat Odası’ndan Kurtulmuş’a fındık raporu

Güncelleme Tarihi:

Altınordu Ziraat Odası’ndan Kurtulmuş’a fındık raporu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 15:26

Altınordu Ziraat Odası’ndan Kurtulmuş’a fındık raporu

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a 'Fındıkta Çözüm Önerileri' başlığı altında hazırlamış oldukları fındık raporu verdiklerini, istikrarlı bir fiyat politikasının oluşmasını beklediklerini söyledi.

Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, hazırladıkları fındık raporunu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a verdiklerini söyledi. Fındıkta devlet garantisi olan bir lisanslı depoculuk sisteminin olması gerektiğini ve en önemlisi istikrarlı bir fiyat politikasının olması gerektiğini raporla talep ettiklerini söyleyen Cörüt, "Fındığın bugünkü durumundan, geçmişte yapılan çalışmalardan kısaca özet geçerek üreticinin asıl istediğini her konuda vurgulamaya çalıştık. Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'a vermiş olduğumuz rapor da özetle fındık üreticisinin devlet garantisi istediğini, fiyat istikrarını koruyan bir sistemin olması gerektiğini, fındık üreticisinin devletin olmadığı hiçbir sistemi kabul etmediğini belirttik. Alivre, tefecilik, emanet ve tekelleşme gibi çiftçiyi, fındık üreticisini bitirmeyi amaçlayan sistemlerin tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini, devlet garantisi olan bir lisanslı depoculuk sisteminin olması gerektiğini raporda belirttik" dedi.

Fındıkta serbest piyasa koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Cörüt "Fındıkta istikrarlı fiyat politikası uygulanması gerekmektedir. İnişli çıkışlı fiyatlar çiftçinin psikolojisini de bozmaktadır. Üretici kesin bir dille fındıkta devlet garantisi istiyor. Kısa vadeli değil uzun vadeli çözümler istiyoruz. Sayın Bakanımıza raporumuzu sunarken, fiyatlar konusundaki kaygılarımızı da anlattık. Kendisi sağ olsun, ilgileneceğini çiftçinin talebini geri çevirmeyeceğini, hükümet olarak kalıcı çözümler konusunda yeni adımlar atılacağını söyledi. Biz konunu takipçisi olacağız ve Fındıkta kalıcı bir çözümün sağlanması için istişarelerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!