Vali Şimşek, tohumluk patates hasadı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Vali Şimşek, tohumluk patates hasadı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 14:19

Vali Şimşek, tohumluk patates hasadı yaptı

Haberin Devamı

NİĞDE  Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali  Yılmaz Şimşek, enstitüde görevli ziraat mühendisleri tarafından geliştirilen doku kültürü yöntemiyle üretilen mini yumru hasadı yaptı.
Gerçekleştirilen ziyarette, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Birim Müdürleri ile enstitüde görevli personel tarafından karşılanan Vali  Şimşek’e ilk olarak kurumda çalışan personel sayısı, hizmet binası, birimler ve görevleri, enstitüde üretilen milli patates tohumları ve yapılan çalışmaların yer aldığı bilgilendirme, Kurum Müdürü Uğur Pırlak tarafından verildi. Brifingin ardından çalışmaları yerinde incelemek için enstitüyü gezen Şimşek, üretim yapılan laboratuvarlarda ziraat mühendislerinden Patates Mini Yumru Üretiminde Aeroponik ve Topraklı Ortam Yöntemleri ile yerli patates tohumu üretimi çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İncelemelerin ardından ziraat mühendisleri ile birlikte patates mini yumru hasadına katılan Şimşek, ziyaretin sonunda Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak’a ve enstitü personeline çalışmalarında başarılar diledi.

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!