Raidlight Aladağlar Sky Trail 2016 için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Raidlight Aladağlar Sky Trail 2016 için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 11:15

Raidlight Aladağlar Sky Trail 2016 için geri sayım başladı

Haberin Devamı

NİĞDE, (DHA) - TÜRKİYE'nin 3 bin 500 metre üzerinde 3 zirve tırmanışıyla en yüksek irtifada gerçekleştirilen gökyüzü koşusu RaidLight Aladağlar Sky Trail, yarın ikinci kez start alıyor. Demirkazık Dağı'nın etrafını dolaşan 46,2 kilometre uzunluğundaki gökyüzü maratonu boyunca sporcular koşarak toplamda 3 bin 674 metre irtifa kazanacak.

Yüksek irtifa ve ultra maraton koşularında tecrübe sahibi sporcular arasından yapılan çekiliş sonunda 9 ülkeden 135 sporcunun katılma hakkı elde ettiği Türkiye'nin Uluslararası Trail Koşuları Birliği (ITRA) sertifikalı ilk sky koşusu RaidLight Aladağlar Sky Trail, görkemli doruklar ve buzul göller ile çevrili Demirkazık Dağı'nda zorlu bir parkurda gerçekleşecek. Ultra Trail Tour du Mont Blanc (UTMB) 2015 kadınlar birincisi ve Ultra Trail Kadınlar Dünya Şampiyonu Fransız Nathalie Mauclair ile Türkiye'de birçok ultra trail koşu zaferi bulunan Rus Elena Polyakova ve Aladağlar Sky Trail ilk genel klasman lideri İranlı Davood Shirkhani yarışmanın genel klasman favorileri arasında yer alıyor.

Niğde Valiliği ve Çamardı Kaymakamlığı'nın destek verdiği organizasyon, Argeus ve Orta Doğu Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (ORDOS) tarafından organize ediliyor.

Aladağlar Sky Trail koşusundan öne çıkan bilgiler şöyle:

-Kayıt sürecinde ilk 8 saatte 100 kişilik kontenjan dolarken, ek kayıtlarda 60 kişi yapılan çekiliş ile koşuya katılma hakkı kazandı.

-45 kilometre uzunluğundaki Aladağlar Sky Trail koşusu, 1500 m yükseklikteki Demirkazık Köyü'nden başlayarak 3 bin 723 m yüksekliğindeki Emler zirvesinden geçtikten sonra toplam 3 bin metre tırmanışın ardından yine aynı noktada son bulacak.

-Organizasyona 12'i yabancı, toplam 135 seçilmiş sporcu katılıyor.

-Kadınlarda Nathalie Mauclair, Elena Polyakova, ve erkeklerde Davood Shirkhani yarışmanın genel klasman favorileri arasında gösteriliyor.

-ORDOS, ODTÜ DKSK, UMKE, AFAD ve JAK gibi dağcılık, arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin de yer aldığı 90 kişi parkurda görev alıyor.

-Organizasyona destek veren kurumlar arasında Niğde Valiliği ve Çamardı Kaymakamlığı da yer alıyor.

-Koşu boyunca sporcuların belirli noktalardan belirlenen zaman limitleri içerisinde geçerek koşuyu en geç 12 saatte bitirmeleri gerekiyor.

-Yüksek irtifada gözlenebilen akut dağ hastalığı riskini önlemek amacıyla yarışmadan günler önce yükseğe uyum antrenman kampı düzenlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!