Niğde’de Ahilik Kültür ve Esnaf Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de Ahilik Kültür ve Esnaf Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 13:50

Niğde’de Ahilik Kültür ve Esnaf Bayramı kutlandı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE'de Ahilik Kültür ve Esnaf Bayramı törenlerle kutlandı.
Tören Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil ve oda başkanlarının mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Niğde Valiliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (NESOB) ortaklaşa düzenlediği kutlamalar, Ömer Halisdemir Meydanı’nda  devam etti. Buradaki törene  Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, esnaf ve vatandaşlar karıldı.

NESOB Başkanı Alim Yeşil, Ahilik’in  sanatın ticaretin ve mesleğin olgun kişilik güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu kökleri çok eskilere dayanan bir gelenek olduğunu söyledi. Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ise, "Ahilik bu topraklar üzerinde dürüst esnaflık ticaret ve zanaatta sadece kendisini düşünen değil diğer esnaflarında kendisi gibi düşünen dürüst ve çalışkan bir geleneğe sahiptir. Anadolu da kökleşmiş ve dünyaya yayılmış Osmanlı döneminde zirve yapmış büyük bir teşkilattır" diye konuştu. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de, "Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uygulamaya ve hâkim kılmaya çalıştıkları bu değerler, yüzyıllardan beri Anadolu Türkleri tarafından ahilerin vizyonu olarak uygulanmış ve böylece diğer milletlere de örnek olmuştur" dedi.
YILIN AHİSİNE KAFTAN GİYDİRİLDİ
Yılın Ahisi seçilen 61 yıllık Terzi  olan 71 yaşındaki Şemsettin Boztoprak'a Niğde Valisi Yılmaz Şimşek  ve NESOB Başkanı Alim Yeşil  tarafından kaftan giydirildi, dikiş makineli plaket verildi.  Yılın Kalfası seçilen Ali Tanç ve Yılın çırağı seçilen Turan Çalışır’a plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!