Koçlar Hak Sahibi Çiftçilere Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Koçlar Hak Sahibi Çiftçilere Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 16:03

koç dağııtımı yapılıyor

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve KOP İdaresi destekli olarak Sivas Ulaş TİGEM’den tedarik edilen Akkaraman Irkı koçlar, Niğde Merkez ve ilçelerinde 41 çiftçiye 223 adet olarak Niğde Hayvan Pazarında teslim edildi.
Koç Dağıtımı sırasında İl Müdürü Murat Türkmen, İl Müdür Yardımcısı H. Yusuf Parlak, Şube Müdürleri Süleyman Uğurlu, Adem İğdeli, KOP Projeleri Birim Sorumlusu Mühendis Şevket Eryiğit, Veteriner Mustafa Esin, Niğde Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Yılmaz ve hak sahibi 41 çiftçi hazır bulundu.
Türkmen; “İlimizde Küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi, ıslah edilmesi, koyunların kuzu, et, süt ve yapağı verimlerinin artırılması amacıyla koçlar dağıtılmıştır. Son bir yıl içerisinde yüzde 80 hibeli KOP desteklemeleri ile ilimiz genelinde 114 çiftçimize 615 baş Akkaraman Koçlar tedarik edilerek çiftçilerimize teslim edilmiştir. Dağıtımı yapılan bu koçlar ile ilimizde yaklaşık 15 bin baş koyunların ıslah edilmesi hedeflenmiş ve çalışmalar devam etmektedir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!