Hükümlüler meslek öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Hükümlüler meslek öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 12:05

Hükümlüler meslek öğreniyor

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ NİĞDE (DHA) - NİĞDE Cumhuriyet Savcısı Mustafa Seymen, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda cezalarını çeken 774 hükümlünün, 26 iş kolunda meslek öğrendiklerini ve cezasını çeken hükümlülerin dışarıya birer meslek sahibi olarak çıktıklarını söyledi.
Kent merkezinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüleri meslek sahibi olabilmeleri için 26 iş kolunun açıldığını belirten Niğde Cumhuriyet Savcısı Mustafa Seymen, "Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda 26 iş kolunda faaliyet göstermekte olup bunların başında tarım, hayvancılık, mobilya atölyesi, demir atölyesi, kesimhane, terzihane ve döşeme atölyeleri gelmektedir. Açık Ceza İnfaz Kurumuzda 117 dekar elma, 250 dekar ceviz, 6 dekar kiraz,15 dekar lavanta, 5 dekar çilek ve Bin 190 dekar  alanda yem bitkileri yetiştirmektedir" dedi.
İŞ BULABİLİRLER
Hükümlülerin aldıkları eğitimle dışarı çıktıktan sonra iş bulabileceklerini söyleyen Seymen şöyle devam etti:
"Bu atölyelerimiz kesimhane is kolunda bugün itibari ile 93 hükümlü, mobilyada atölyemizde 64 hükümlü,  demir atölyemizde 49 hükümlü,  hayvancılık bölümümüzde 69 hükümlü,  ziraat işkolunda ise 118 hükümlü istihdam sağlanmaktadır. Burada çalışan hükümlülerimizin işsiz olarak kurumumuza gelen hükümlüler istihdamı sağlanarak mesleki eğitimler yönünden, eğitimler verilip dışarı çıktıklarında rahatlıkla iş bulma imkanları sağlanmaktadır. Duran hükümlülerimizin de eğitim ve öğretim yönünden de yeterli okuma yazmayı bilmedikleri takdirde okuma yazma eğitimi; üniversite, ilk, orta ve lise eğitimlerine devam etmek istedikleri takdirde özgün ve yaygın olarak eğitimleri verilmektedir."
SİGORTA YAPIYORUZ
Hükümlülerin belli bir ücret ve herhangi bir olumsuzluğa karşı sigorta girişlerinin yapıldığını da anlatan Seymen, "Kurumlarımızda hükümlülerimizle birlikte yapılan bu üretimler özellikle mobilya demir atölyelerinde Türkiye genelinde adliye ve ceza infaz kurumlarının tefrişatında kullanılmaktadır. Kesimhane bölümlerinde yine Türkiye geneli tüm ceza infaz kurumları ve birçok resmi kurumun et ihtiyacını karşılamaktayız. Mevcutta kurulan kesimhanenin hem Niğde açısından köylünün yetiştirmiş olduğu buzağıları alarak yetiştirmek, gerekse kendi besimizi yaparak hem Niğde ve çevresine hem de hükümlü istihdamı açısından kurumumuza yarar sağlamaktadır" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!