Darbeci generali öldüren şehit Astsubay Halisdemir'in baba evinde yas ve gurur bir arada

Güncelleme Tarihi:

Darbeci generali öldüren şehit Astsubay Halisdemirin baba evinde yas ve gurur bir arada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 16:41

Darbeci generali öldüren şehit Astsubay Halisdemir'in baba evinde yas ve gurur bir arada

Haberin Devamı

Uğur MART-ALİ KADI/ NİĞDE,(DHA) - DARBECİ Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki baba evi taziye akınına uğrarken; kendisi hakkında 'Türkiye'nin kahramanı' diye konuşuluyor.
Evli ve 2 çocuk babası şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ilçeye bağlı Çukurkuyu Beldesi'ndeki taziye evinde baba Hasan Hüseyin, anne Fadimeana Halisdemir ile şehidin eşi Hatice ve çocukları taziyeleri kabul ediyor. Ömer Halisdemir'in nasıl şehit olduğunun ortaya çıkmasının ardından şehidi tanıyan, tanımayan birçok kişi baba evine gelerek taziyelerini iletiyor.
"KARDEŞİM DARBEYİ ENGELLEDİ"
Şehidin ağabeyi Doğan Halisdemir, kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Kardeşinin darbeye karşı koymak isterken şehit edildiğini belirten acılı ağabey, "Kardeşim elinden geleni yapmış, darbeyi engellemiş. Bu bizim kahramanımız değil, Çukurkuyu'nun, Niğde'nin kahramanı. Aynı zamanda herkesin dediği gibi Türkiye'nin kahramanı. Devletimize milletimize kim zeval veriyorsa böyle kahramanların çıkmasını istiyoruz, çıkmalı da. Çok gururluyum, çok büyük onurluyum" diye konuştu.
"HAİNLERE DERSİNİ VERDİ"
Şehidin beldedeki yakın dostlarından Bilal Tuğrul da, arkadaşının Çanakkale Savaşı'ndaki Seyit Onbaşı gibi halk kahramanı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"En son bayramda görüştük, sarıldık. Ömer, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli değerlerden bir tanesidir. Çünkü görev yaptığı yer itibariyle Ömer'in yaptığı kahramanlıkları biz sürekli görüştüğümüz için iyi biliyoruz. En son hain darbe planlarında da Ömer'in bu büyük özverisi ve gayretiyle ülke büyük bir darbenin eşiğinden döndü ve o hainlere gereken dersi Ömer verdi. Biz gururluyuz, biz mutluyuz ama yüreğimiz yanıyor. Ömer'imiz gitti. Öbür taratanda bütün Türkiye Ömer'i saygı ve minnetle anıyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!