Göreme, yeni terminaline kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Göreme, yeni terminaline kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:24

Göreme, yeni terminaline kavuşuyor

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ/NEVŞEHİR(DHA) - TÜRKİYE'NİN peribacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesindeki Göreme beldesinde yeni terminal binasının temeli törenle atıldı. 

Beldedeki mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin ihtiyaca cevap verememesi ve belde içinde oluşu nedeniyle trafikte sıkıntılar yaşanması üzerine yeni terminal binası yapımı için çalışmalara başladıklarını belirten Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, kısa sürede proje ve ihale aşamalarının tamamlandığını bildirdi. Cingil, ''Beldemizin Çavuşin çıkışındaki arsada, yeni terminal binamızı yapmaya karar verdik. Burada, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar hizmet verecek. Yeni terminal binasında, otobüs firmaları için bölümler, kafeterya, mescit, bekleme salonu ve tuvalet gibi bölümler yer alacak. Beldemize gelen misafirlerimizle hizmet verecek personelin rahat ve huzurlu bir ortamda buluşmasını arzu ediyoruz. Yeni terminal binamız, zemin dahil toplam 3 katlı olacak ve bölgenin yapısına uygun mimari özellikler taşıyacak. Yeni terminal binası, inşallah 2019 yılının Haziran ayında hizmete açılacak'' dedi.

Başkan Cingil, konuşmasında, Göreme'nin içme suyu ihtiyacı için yeni depolar yapacaklarını ve bu sayede beldenin su ihtiyacının uzun yıllar karşılanacağını da bildirdi. Cingil ayrıca, geçtiğimiz Cuma günü bölgeyi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, beldenin çöp ve atıklarının sistemli bir şekilde toplanması konusunda sıkıntı yaşadıklarını ilettiklerini, Bakan Kurum'un da, bu sıkıntının giderilmesi için bürokratlarına maddi destek talimatı verdiğini açıkladı.

Konuşmanın ardından, Kur'an-ı Kerim okunup dua edildikten ve kurban kesildikten sonra, Başkan Cingil ve temel atma törenine katılan bazı vatandaşlar, butona basarak yeni terminal binasının temeline ilk harcı döktüler.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!