Varto da "oku eğlen ve keşfet" projesi

Güncelleme Tarihi:

Varto da oku eğlen ve keşfet projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 18:22

Varto da "oku eğlen ve keşfet" projesi

Haberin Devamı

Fatih ÇELİK/VARTO(Muş)(DHA)-Muş’un Varto ilçesi merkez Yatılı Bölge Ortaokulunda, "oku eğlen ve keşfet" projesi toplantısı yapıldı.
    İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen proje ile ilgili Yatılı Bölge Ortaokulu'nda toplantı yapıldı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Şube Müdürleri Abdulnasır Sever, Ömer Faruk Tunç, YBO Müdürü Mehmet Sever ve Okul Müdürleri katıldı.
    İlçe Milli Eğitim Yalçın Süne, "Projemiz, Muş Valiliği Koordinasyonunda Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bir proje. Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilmektedir. Projemizin amacı spora erişimi kısıtlı veya fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimi risk altında olan veya bulundukları durum sebebiyle dezavantajlı olan gençlerin, sporun bazı dalları (basketbol, voleybol, masa tenisi, hentbol, satranç) aracılığı ile kişisel gelişimlerine destek olan ve toplumla uyum içinde yaşamalarını sağlayan bir eğitim amaçlanmaktadır" diye konuştu.
    Projenin amaçlarından birinin de bireyleri madde bağımlılığının, şiddetin olduğu ortamlardan çekip bireyin fiziksel, sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimine katkı sağlayacak aktivitelere yönlendirip, zamanlarını bu aktivitelerde değerlendirmek olduğunu sözlerine ekleyen Süne şöyle konuştu:
    "Atalarımızın da dediği gibi 'Ağaç yaş iken eğilir' atasözünu prensip alarak; Proje kapsamında basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, hentbol, satranç kursları açılacak, bu kursların sonunda öğrencilerimizin öğrendiklerini ve kendilerini gerçekleştirmelerine imkân sağlayacak turnuvalar düzenlenecek, kitaplar okutulacak, tarihi ve kültürel yerlerimiz gezdirilerek öğrencilerimizi hem hayata hem de ülkesine bağlı topluma yararlı paylaşımcı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Proje süremiz on aydır."

FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!