Muş TSO Heyetinin Avrupa Gezisi Tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Muş TSO Heyetinin Avrupa Gezisi Tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 09:10

MUŞ TSO HEYETİ AVRUPA GEZİSİNİ TAMAMLADI

KOSGEB ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliği ile düzenlenen Fransa-Hollanda iş gezisi tamamlandı.
Paris ve Amsterdam gezisine Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırak, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Zafer Göçmen ve iş adamları katıldı. Gezinin ilk gününde Paris Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri G. Müge Varol Ilıcak ile görüşen heyet, daha sonra Amsterdam’a hareket etti. Amsterdam’da çeşitli temaslarda bulunan heyet, ardından Lahey kentine hareket etti. Burada Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mehmet Tayfun Erkan ile görüştüler. Buradaki görüşmelerden sonra Muş TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırak, Ticaret Müşaviri Mehmet Tayfun Erkan’a ziyaret anısına lale işlemeli plaket takdim etti.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası heyeti gezi kapsamında Hollanda Türk İşadamları Derneği’ni (HORİAD) ziyaret etti. Burada HORİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Hut, yönetim kurulu üyeleri Gülali Kılıç ve Yusuf Erbil ile görüştüler. Hollanda’ya gelen iş adamlarına yardımcı olduklarını ve burada yatırım yapmaları konusunda gerekli desteği verdiklerini belirten HORİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Hut, Muş ekibine de göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü teşekkür etti.
Muş TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırak, ziyaret anısına HORİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Hut’a lale işlemeli plaket takdim etti. Hut da Yıldırak’a ziyaretinden ötürü plaket vererek duyduğu memnuniyeti iletti.
Muş heyeti gezi kapsamında Avrupa’nın en büyük çiçek borsasını ziyaret etti. Muş lalesinin geliştirilmesi ve ekonomiye kazandırılması için fikir sahibi olan iş adamları, Flora Holland tesislerini gezerek çalışmaların nasıl yürütüldüğünü hayranlıkla izledi. Heyet daha sonra tohum depoları ve çiftliklerde çeşitli incelemelerde bulunarak geziyi tamamladı.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Paris-Amsterdam gezisinin iş adamlarının ufkunu açtığını belirterek, yatırımcıların sürekli yeni yerleri görmelerinin faydalı olacağını söyledi. Avrupa’nın en önemli şehirlerinde iş dünyasının nasıl çalıştığını gören üyelerin kendi sektörlerinde gelişme kaydetmesi için bu gezilerin büyük bir fırsat olduğunu belirten Cengiz, “Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan sonra gezilere daha fazla ağırlık vereceğiz. Üyelerimizin yeni yerler görmesi, gelişmeleri ve yenilenmeleri hususunda önemli katkılar sağlayacaktır. Avrupa’da tarımın başkenti olarak gösterilen Hollanda’da tarımın yanı sıra hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan çalışmaların örnek alınması gerektiğine inanıyorum. İnşallah üyelerimiz buradaki sistemlerden bir şeyler alarak Muş’ta hayata geçirme konusunda gerekli adımı atarlar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!