Muş’ta Yürüyüş Etkinliği Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Yürüyüş Etkinliği Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 13:16

MUŞ'TA 'DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ' VE 'ANNE SÜTÜ VE EMZİRME GÜNÜ' İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi, ‘dünya yürüyüş günü’ ve ‘anne sütü ve emzirme haftası’ dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi.
Muş’ta, ‘dünya yürüyüş günü’ ve ‘anne sütü ve emzirme haftası’ dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi. İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şehir Stadyumu’nda düzenlenen yürüyüş etkinliğine Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Yapılan yürüyüş etkinliğinin ardından spor eğitmenleri tarafından eksersiz hareketleri yapıldı. Programa katılan herkese teşekkür eden Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Müdürü Tekin Güler, bu yılki etkinliğin daha fazla bir kitleye ulaştığını söyledi. Toplumda farkındalık oluşturmak için bu tür etkinlikleri geniş kapsamlı düzenlediklerini vurgulayan Güler, “Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz bu yılki ‘dünya yürüyüş günü’ ve ‘anne sütü ve emzirme günü’ nedeniyle bir yürüyüş tertipledik. Yürüyüşte karbon monoksit ölçümü ve sigara bırakma danışmanlığı yapıldı. Yürüyüşümüzde ayrıca katılımcılara yönelik antrenörler tarafından egzersiz hareketler yapılmıştır. Yürüyüşün ardından, Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri ve Lalezar Voleybol takımı arasında “sağlık için hareket et” sloganı eşliğinde voleybol maçı yapıldı” dedi.
Programdan sonra kapalı spor salonunda Sevgi Engelliler Derneği Basketbol Takımı ve Muş Lalezar Voleybol Spor takımları ile sportif etkinlikleri yapıldı. Programların ayrıca dağ gezisi ve diğer çeşitli programlarla devam edeceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!