Muş’ta Köy Okulu Öğrencilerine ‘Kış’ Yardımı

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Köy Okulu Öğrencilerine ‘Kış’ Yardımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 12:01

MUŞ'TA FAALİYET GÖSTEREN KADIN ÇATISI DERNEĞİ KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİNE KIŞLIK MALZEME YARDIMINDA BULUNDU

Muş’ta faaliyet gösteren Kadın Çatısı Derneği, merkeze bağlı 3 köy okulunda 540 öğrenciye kışlık mont, bot ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.
Muş Kadın Çatısı Derneği üyeleri merkeze bağlı Yeroluk Köyü ve Eralan Köyü anaokulu, ilk ve ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek kış mevsimi için 340 öğrenciye kış mevsimine uygun bot, mont ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Köy okulu öğrencilerine yönelik düzenlenne yardım kampanyasına katılan Muş Kadın Çatısı Derneği üyesi ve Muş Alpaslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatma Bostan Ünsal, köy okulu öğrencileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Muş Kadın Çatısı Derneği ve Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Çocuk İstismarına Dur De” adlı projesi kapsamında rehber öğretmenlerine ve kız çocuklarına yönelik uygulanan eğitim programında, köy okullarını gezerken okullarda ciddi eksiklerin olduğunu gözlemlediklerini belirten Ünsal, 25 köy okuluna 25 kütüphane kurduklarını söyledi. Proje çalışmalarında köy okullarında yaptıkları gözlemlere değinen Fatma Bostan Ünsal, “Kütüphaneleri kurduğumuz esnada özellikle kışın çocukların üzerinde ince kıyafetler, ayaklarında yazlık ayakkabılar görünce bu konuda neler yapabiliriz diye araştırmaya başladık. Bu sırada da bir hayırsever bize ulaştı ve 3 köy okuluna destek verebileceğini söyledi. Çalışmalar kapsamında Eralan İlk ve Ortaokulu, Şeker İlkokulu ve Yeroluk ilk ve ortaokullarında bulunan 540 öğrenciye kırtasiye, bot ve mont desteği verdik” dedi.
Çocukların gözlerindeki umutların geleceğe dair güzel mesajlar verdiğine inandığını kaydeden Muş Kadın Çatısı Derneği Kurucusu Nurcan Çetinbaş ise, “Çünkü demokrasinin temel değerleri, eğitim, özgürlük, adalet ve dayanışmadır. İşsiz olan ya da sınırlı bir gelire sahip olan veya düşük düzeyde eğitim görmüş olan bir insan, uygulamada siyasal haklarını da daha az kullanır. Özgürlük haklarının ve siyasal hakların eşit kullanımı, yani demokrasinin temel koşulu en azından birbirine benzer sosyal ve iktisadi yaşam koşullarının varlığını gerektirir” dedi.
Eğitimin, sadece toplumu geliştirmek ve ileri götürmekle değil, bireyin yaşamını daha olumlu, daha kaliteli ve güzel yapması bakımından da önemli olduğunu ifade eden Çetinbaş, “Muş’ta fiziki ortam ve deneyimli öğretmen konusunda iyileşmeler olsa da hala sorunlar var. Buradaki çocukların büyük kısmı çok zor şartlarda eğitimlerine devam ediyorlar. Biz de Muş Kadın Çatısı Derneği olarak elimizden gelen çabayı sarf etmeye çalışıyoruz. Umuyoruz ki Muş’ta ki her çocuk eğitimine iyi koşullarda devam eder. Özellikle kız çocuklarının okullaşması, güçlenmesi ve sosyal hayata katılımını bizler için çok önemli bu nedenle kız çocuklarının okullaşması için yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!