Muş Bilsem İle TÜBİTAK’tan Ortak Proje

Güncelleme Tarihi:

Muş Bilsem İle TÜBİTAK’tan Ortak Proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 09:46

TÜBİTAK BİLİM GENÇ DERGİSİ İLE MUŞ BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) ORTAK ‘ROBOT BİLİM ETKİNLİĞİ PROJESİ’ HAZIRLADI

TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi ile Muş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ortaklaşa ‘Robot Bilim Etkinliği Projesi’ hazırladı.
TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi; bilim ve teknoloji farkındalığını artırmak ve okurlarına bilimi sevdirmenin yanı sıra uygulamalı olarak bilimin içine çekmek amacıyla bu yıl ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik pilot uygulama ile ‘Robot-Bilim’ etkinlikleri düzenledi. Bu etkinlik kapsamında Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden TÜBİTAK İl Koordinatörü İbrahim Koç ve Bilişim Öğretmeni Ali Durna tarafından TÜBİTAK ‘4006-Robot Bilim Fuarları Robot Bilim Etkinliği’ kapsamında iki gün boyunca 14 okulun temsilcisi olan 28 öğretmene robot-bilim uygulamaları eğitimi verildi.
BİLSEM’in gerçekleştirdiği bu proje kapsamında etkinliğe katılan her okula 6 set robot verilirken, okulların etkinliklerini gerçekleştirmeleri için TÜBİTAK tarafından maddi destek sağlandı. Robot-bilim etkinliği çerçevesinde bu yıl 420 öğrencinin eğitilmesi bekleniyor.
Robot-bilim etkinliklerine İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ile Şube Müdürü Bayram Güler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, robot-bilim etkinliğine katılan öğretmenlere, bu eğitimi veren BİLSEM öğretmenleri ile Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Taşdemir’e teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!