Hasköy Eğitim Öğretimde Doludizgin

Güncelleme Tarihi:

Hasköy Eğitim Öğretimde Doludizgin
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 12:01

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NECDET BOZYEL, AMAÇLARININ BU YIL İÇERİSİNDE TEOG ORTALAMASINI 515 PUANA KADAR YÜKSELTMEK VE FEN LİSELERİNE MİNİMUM 30 ÖĞRENCİ GÖNDERMEK OLDUĞUNU İFADE ETTİ

Muş’un Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014-2105 eğitim öğretim yılında, geçen yıllara oranla büyük bir başarı elde etti.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında (TEOG) 482 puan ortalamasından 501 puana yükselmeyi başaran Hasköy, 504 puan ortalaması ile birinci sırada yer alan Korkut ilçesinin ardından ikinci oldu. Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladıktan sonra her alanda başarılara imza atan Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, ilçedeki eğitim öğretim durumuyla ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Amaçlarının bu yıl içerisinde TEOG ortalamasını 515 puana kadar yükseltmek ve fen liselerine minimum 30 öğrenci göndermek olduğunu ifade eden Necdet Bozyel, kimseyle bir yarış içerisine girmediklerini ve kendi içlerinde bir başarı yakalamayı hedeflediklerini vurguladı. Bozyel, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu devraldığım zaman, ilçemizde TEOG ortalaması 482 puan iken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün il genelinde ücretsiz olarak yaptığı 7 TEOG deneme sınavı sonrası ilçe ortalamamız 501 puan ortalamasına kadar yükseldi" dedi.
Hasköy’ün ortalamasının 20 puan yükselmesinin kendileri için bir başarı olduğunu belirten Bozyel, "2013-2014 eğitim öğretim yılı içerisinde Korkut ilçesi ile aramızdaki 30 puana yakın bir puan farkı vardı. Korkut’la şu an aramızda 3 puan gibi bir fark bulunuyor. Geçen yıl Korkut ilçesinin ortalaması 514 puanken şimdi 504 puana kadar gerilemiş durumda, biz ise 482 ortalamayla 501 ortalamaya yükselerek çok az bir puanla Korkut’u takip ediyoruz. Korkut ilçesi gerilerken bizim ortalama yükseltmemiz bizim için geleceğe dair büyük bir umut ışığı oldu. Okullarımızın onarım ve bakımları fiziki açıdan en iyi duruma getirildi. Bu yıl eksiksiz bir şekilde devam edeceğimize inanıyorum ve bunun meyvelerini de inşallah alacağız" diye konuştu.
Bozyel, herhangi bir ilçeyi kendilerine ölçüt olarak almadıklarını belirterek, "Bizim amacımız kimseyle bir yarış içerisine girme değil. Amacımız kendi içerimizde bir başarı yakalamaktır. Herhangi bir ilçeyi kendimize ölçüt almıyoruz. Aldığımız nokta ile şu anki nokta arasında büyük fark var. 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda ilçe ortalamamızı hedef olarak en az 510 ile 515 puan civarına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yeterli mi değil, ama geçmiş yıllara oranla bu yıl için ideal diyebiliriz. Şu an ki deneme sonuçlarımız bu yıl fen Lisesine daha fazla öğrenci göndereceğimizi gösteriyor. Geçen yıl fen lisesine giden öğrenci sayımız sadece 11, bu yıl içerisinde bu sayımızı 30’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Unutmamamız gereken diğer bir husus, bu yıl YGS’ye giren öğrencilerimizden özellikle Anadolu lisesinden hukuk, mühendislik, hekimlik gibi alanlarda bir başarı bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!