Yerli tohum fideler dikilmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Yerli tohum fideler dikilmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 16:16

Yerli tohum fideler dikilmeye başladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, yerli tohum ve doğal yöntemlerle yetiştirilen, tarım kimyasallarının kullanılmadığı ürünlerin yer aldığı 'Bodrum Yerel Üretici Pazarı'ndaki üreticiler, yaz mevsimi için yerli tohum fide dikimlerine başladı.
Bodrum Tohum Derneği tarafından ürün analizleri yapılan ve şartları yerine getirebilen üreticilerin yer aldığı pazarda tezgah açan üreticiler, yaz mevsimi ürünleri için tarla ve bahçelerindeki çalışmalarına devam etti. Bu kapsamda yerli tohumlarla yetiştirilen farklı ürünlerin fideleri dikilmeye başlandı. Bodrum kapalı pazar yerinde, yaklaşık 2 yıldır Çarşamba günleri kurulan ve doğal gıda tüketimine önem veren vatandaşların vazgeçilmezi olan yerel üretici pazarında, yazlık ürünlerin tezgahlarda yer alması kısa bir süre kaldı.
GENETİĞİ İLE OYNANMAMIŞ YERLİ TOHUM KORUNUYOR
Mevsimi olmayan ürünlerin satışının yapılmadığı, şartları yerine getiren Bodrum'un yanı sıra Milaslı üreticilerinde yer aldığı pazarın, yerli tohumun korunmasına da katkı sağladığı belirtildi.
Yerli üretim ve doğal gıda tüketimi imkanı sunulmasını sağlamak amacıyla, tarım ilacı ve kimyasal kullanılmadan, hormonsuz ve genetiği ile oynanmamış ürünlerin yer alan pazardaki üreticilerden Bodrum'un Çömlekçi Mahallesi'nden Ayşin Kocabay "Bir süre sonra yaz mevsimi sebze ve meyvelerini getirmeye başlayacağız. Bahçelerimizde fideleri, yavaş yavaş dikmeye başladık. Kabak, taze fasulye gibi ürünleri Mayıs ayı sonu itibari ile pazara getirmeye başlayacağız. Haziran ile birlikte doğal ürünleri tercih eden vatandaşlar diğer mevsimlik sebze ve meyveleri de pazarımızda bulabilecek" dedi.
Milas'ın Hasanlar Mahallesi'nden gelen üretici Hüseyin Uzun ise "Şubat ayında yerli tohumlarla fide yetiştirmeye başladık. Nisan ayı sonlarında
fideleri toprakla buluşturmaya başladık. Yetiştirdiğimiz ürünlerde hiçbir şekilde kimyasal ilaç, hormon yok. Bodrum Tohum Derneği de bu konuda denetim yapıyor. Vatandaşlar bu pazarla doğal gıda yeme imkanı buluyor. Artık kışlık ürünlerimiz bitmek üzere. Yaz mevsiminde pazara getireceğimiz ürünleri yetiştiriyoruz" dedi.
'Bodrum Yerel Üretici Pazarı'nda, halen doğal tarım yöntemi ile köylülerin ürettiği kışlık sebze ve meyve, kuru bakliyat, zeytin, yine içeriği doğal hazırlanmış pekmez ve reçel çeşitleri, yerli buğdaydan ekmek gibi yerel lezzetler satışa sunulmaya devam ediyor.
Osman URAS / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!