Yaşam Merkezi'ne Türkan Saylan'ın ismi verilecek

Güncelleme Tarihi:

Yaşam Merkezine Türkan Saylanın ismi verilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 18:17

Yaşam Merkezi'ne Türkan Saylan'ın ismi verilecek

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nin 'Tesis Bizden, İsim Sizden' halk oylaması anketi sonuçlandı. Oyların yüzde 54.2'sini alan 'Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi' isminin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal yaşam merkezine verileceği bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin geçen mart ayında temelini attığı ve 42 milyon 810 bin 400 liraya bölgeye kazandıracağı önemli yatırımların başında gelen sosyal yaşam merkezinde yapım işi devam ederken, isim çalışmaları 30 Haziran itibariyle sonuçlandı. Vatandaşların sosyal medya, e-posta ve diğer yollarla yolladığı çeşitli isim önerileri arasında yapılan anket sonucunda kullanılan oyların yüzde 54.2'sini alarak birinci olan 'Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi' ismi ön plana çıktı. Yıl sonunda tamlanması planlanan, vatandaşların birçok aktiviteyi gerçekleştirme imkanı bulacağı, içerisinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otopark olan yaşam merkezine, 'Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi' adı verileceği belirtildi.

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti'ne çağdaşlaşma alanında, doktor, eğitimci olarak büyük hizmetler veren ve birçok insana umut ışığı olan bir değerin isminin Muğla'da bu tesisle bir kez daha ölümsüzleşeceğini belirtti. Gürün, "Muğla'mızda vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu için çalışıyor, daha modern bir şehirde yaşaması için çalışmalar yürütüyoruz. Menteşe ilçemizde temelini attığımız sosyal yaşam merkezi ile birçok faaliyeti aynı anda gerçekleştirebilecek çağdaş bir merkezini daha ilimize kazandırıyoruz. Tesisimizin ismini vatandaşlarımızın belirlemesini istedik. Vatandaşlarımızda verdikleri oylarla Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne doktor, eğitimci, bilim insanı olarak büyük hizmetler yapan, insanlara umut olan ve ülkemizin geleceği için çağdaşlaşma tohumlarını Anadolu'nun tüm topraklarına yayan, güzel insan Türkan Saylan'ın ismini oyları ile bu tesise verdiler. Bu tesiste Türkan hocamız gibi Atatürk'ün izinde fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerin yetişmesine yardımcı olacak ve mutluluklara, umuda, sevgiye ev sahipliği yapacak. Türkan Saylan ismi Muğla'mızda bu tesisle ölümsüzleşecek. Oyları ile anketimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!