TÜGİK'den kadın girişimci seferberliği

Güncelleme Tarihi:

TÜGİKden kadın girişimci seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 15:32

TÜGİK'den kadın girişimci seferberliği

Haberin Devamı

MARMARİS Genç İşadamı Derneği Başkanı ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Kadın Girişimcileri ve Turizm Projeleri sorumlusu Meral Tuncer Argül, ulusal çapta kadın girişimcilik seferberliği başlatacaklarını söyledi.
Marmaris Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İş kadını Meral Tuncer Argül, geçen hafta Ankara'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu toplantısında TÜGİK Kadın Girişimcileri ve Turizm Projeleri sorumlusu seçildi. Toplantı sonrası Anıtkabir ziyaretinde bulunan heyet, Muğla ve turistik ilçeler ile ilgili turizmde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. TÜGİK olarak çok farklı çalışmalarla kadın girişimciliğini destekleyeceklerini belirten Meral Tuncer Argül, "Biz güçlü ve birlik içerisinde olan bir sivil toplum örgütü olarak diyalog anlamında yapılması gerekenlerin önünü açmak konusunda çalışmalar yapacağız. Konuyla ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla yasalar çerçevesinde yapılacakları detaylandırıp kadın girişimcilerimizin yanında olacağız. TÜGİK olarak ulusal çapta kadın girişimcilik seferberliği başlatacağız. Bu anlamda tüm sivil toplum kuruluşlarıyla çok daha sıkı diyaloglarda olacağız" dedi.
Yurt çapında yeni ve güçlü bir yapılanma içinde olduklarını belirten Argül, "Bugüne kadar olduğu gibi proje ve iş üreten bir yapıyı daha da ileri götürme çabasında olacağız. Genç iş kadınlarımızın derneklerimize üye olmalarını ve bizzat görev almalarını istiyorum. Biz birlikte çok daha güçlü olacağız. Birlikte çok daha sağlıklı projelere imza atabileceğiz. Marmaris Genç İşadamları Derneği olarak yerelde tanıtım çalışmaları projesi üreten bir dernek olma girişiminde bulunduk ve ardından ülkemizin 'Türkiye turistiyiz' fikrini ortaya atan ve uygulayan ilk sivil toplum örgütü olan TÜGİK bunu bugüne kadar başarıyla sürdürmektedir" diye konuştu.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!