Sanatın kalbi Bodrum'da attı

Güncelleme Tarihi:

Sanatın kalbi Bodrumda attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 18:45

Sanatın kalbi Bodrum'da attı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 'Sanatın Mutfağı' adı altında düzenlenen etkinliğin galası ve sergi açılış seremonisi, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde yapıldı.

Eskişehir başta olmak üzere farklı illerden sanatçıların katılımıyla kurulan Alarm-Art Sanat Topluluğu ile Köksal Eğitim Vakfı'nın (KEV) hazırladığı 'Sanatın Mutfağı' etkinliği Pet Holding'in desteğiyle hayata geçirildi. Etkinliğe katılan sanatçılar, bir haftalık resim çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştay sırasında ziyaretçiler, ressam ve heykeltıraşlar Serdar Leblebici, Pelin Özgeçen, Hakan Esmer, Arda Selim, Raşit Altun, Ayhan Çetin, Özgür Eryılmaz, Erhan Lanpir, Hatice Türkmen'in atölyelerini ziyaret ederek bir sanat eserinin oluşumunu başından sonuna kadar izleme fırsatı buldu. Sanatçıların çalıştayda ürettikleri sanat eserleri geçen 5 Ağustos'tan itibaren Dibeklihan'daki İsmail Hakkı Tonguç Sanat Galerisi'nde Köksal Eğitim Vakfı yararına sergilenmeye başladı. Sergi 24 Ağustos'a kadar gezilebilecek. Etkinliğin galası ve sergi açılış seremonisi, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde yapıldı.

Köksal Eğitim Vakfı Başkanı Zeynep Köksal Yaykıran, "Bazen de 'Sanat eğitim içindir' diyerek çıktığımız bu yolda, Alartm-Art sanatçıları ile gerçekleştirdiğimiz bu sosyal sorumluluk projesi bizim için gurur verici. Ayrıca Türk sivil ve sanat toplumu için örnek nitelikte" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!