Parkta elektrik trafosu eylemi

Güncelleme Tarihi:

Parkta elektrik trafosu eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 12:43

Parkta elektrik trafosu eylemi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir çocuk parkına konulan elektrik trafosu tepkilere neden oldu. Mahallede yaşayanlar, çocuklarıyla birlikte eylem yaparak trafonun kaldırılmasını istedi.
Cevat Şakir Mahallesi, Hüseyin Boyacı İlköğretim Okulu yanındaki parka bir süre önce mobil elektrik trafosu yerleştirildi. Parkta trafo istemeyen mahalle sakinleri, 800 imza toplayıp, belediye ve kaymakamlığa verdi, ancak, bir sonuç alamadı. Havaların ısınmasıyla birlikte çocuklarının daha çok zaman geçirdiği parka konulan trafonun kendilerini tedirgin ettiğini belirten mahalleli, eylem yaptı. Çocuklarıyla birlikte parkta toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, hep bir ağızdan "Parkımızda trafo istemiyoruz" dedi.
Evhanımı 37 yaşındaki Didem Demirdaş, "Mevcut çocuk parkının içine iki, üç yıl kadar önce bu trafoyu yerleştirdiler. Okuldaki öğrencilerden biri daha onca bu trafo nedeniyle elektrik akımına kapaıldı. Okulun güvenlik görevlisi son anda çocuğu kurtardı. Trafoyu çocukların oyun oynadığı yerin içine koymaları çok yanlış. Yağmur yağdığında ya da herhangi bir kaçak olduğunda çocuklarımızın ya da yoldan geçenlerin elektrik akımına kapılabilme riski var. Bu trafonun buradan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
Çocuklar da oyun alanlarını küçülttüğü ve can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle trafonun kaldırılmasını istedi. Mahalleli eylemin ardından olaysız dağıldı.
Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!