Öğrencilere balık ekmek

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere balık ekmek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 13:44

Öğrencilere balık ekmek

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, 'Her çocuk balık yesin' adı altında düzenlenen etkinlikte, öğrencilere balık ekmek dağıtıldı.
Ortaca Kaymakamlığı tarafından Dikmekavak Şehit Asteğmen Tayyar Temizel İlkokulu bahçesinde, 'Her çocuk balık yesin' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında okul bahçesinde kurulan mangallarda pişirilere fileto yapılmış çipuralar, yarım ekmek arasında başta öğrenciler olmak üzere etkinliğe katılanlara dağıtıldı. Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Ekmekçi'nin de katıldığı etkinlikte öğrencilere balık yemenin faydaları anlatıldı. Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Küçük balık tutma, satma, alma', 'Haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık' sloganları bulunan şapkalar dağıtıldı. Etkinlikte okuldaki yeni düzenlenen anasınıfının açılışı da yapıldı.
Öğrencilere kendi elleriyle ızgarada pişirdiği balıklardan ikram eden Ortaca Kaymakamı Fatih Ürmezer, fast food gıdalardan uzak durmalarını ve haftada en az iki gün balık tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Ürkmezer, "Üç tarafı denizlerle çevrili, dört denize kıyısı olan ülkemizin göl, gölet, baraj gölü, akarsu ve kaynak suları mevcudiyetiyle önemli bir su ürünleri potansiyeli var. Bu potansiyele rağmen su ürünlerini yeterince tüketmiyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi ve balık tüketiminin çocuklara yaygınlaştırılması açısından bu projeler önemli. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Etkinlikte 200 adet yarım ekmek arası balık dağıtıldı.
Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!