Objektiflerden yansıyan 'Tarım ve İnsan'

Güncelleme Tarihi:

Objektiflerden yansıyan Tarım ve İnsan
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 12:03

Objektiflerden yansıyan 'Tarım ve İnsan'

Haberin Devamı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu yıl 8'inci kez düzenlediği 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenme hakkı kazanan fotoğraflar Ege Bölgesi'nde ilk olarak Marmaris'te sanatseverlerle buluştu.

Türkiye'de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, günlük yaşam içerisinde tarımın öneminin anlatılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 8'inci 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenme hakkı kazanan fotoğraflar Marmaris'te sergilendi. Atatürk Anıtı önünde açılarak sanatseverlerle buluşan sergide, yarışmada dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan 44 fotoğraf yer aldı. Açılışta konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nejmettin Kaya, ilçe olarak tarım ve hayvancılığa çok önem verdiklerini belirterek, "Marmaris olarak turizme yan kol olarak tarım ve hayvancılıkta büyük yol kat ettik. İlçede ve kırsal mahallelerde toprakla uğraşan çiftçimize destekler vermeye başladık ve hızla devam ediyoruz. Hedefimiz böylesine verimli topraklarda yapılabilecek en iyi üretimi yapmaktır. Bugün de burada tarımla insanın sentezlendiği eserleri sizlerle paylaşıyoruz. 6 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren tüm sanatçılara da sanat hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Müdürü Nejmettin Kaya, gazetecilere uyarıda bulunarak eli toprağa değmemiş kişileri haberlerde referans almamalarını istedi. Kaya, ekibiyle birlikte tüm soruları yanıtlamaya hazır olduğunu dile getirdi. Marmaris Atatürk Anıtı önünde akşama kadar açık kalacak sergi yarın (perşembe) Marmaris Sabancı Lisesi salonunda açılacak.

Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla),(DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!