Marmaris'te turizm darbe girişiminin şokmunu atlattı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste turizm darbe girişiminin şokmunu atlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 15:40

Marmaris'te turizm darbe girişiminin şokmunu atlattı

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/MARMARİS (Muğla), (DHA) - TÜRK Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilde olduğu Marmaris'te iki polisin şehit olduğu  çatışma, ilçeyi tercih eden az sayıdaki turistlerde tedirginlik yaşattı. Ancak darbe girişiminin kısa sürede bastırılması üzerine ilçede rezervasyon iptalleri olmadığı belirtildi. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Nejat Özbozdağ, "Yaşananlar elbette bizleri tedirgin etti. Ancak sevindirici olan darbenin önlenmesi. Çünkü son 20 yılın en kötü sezonunu geçiriyorduk, darbe olsaydı 10 yıllarca geriye gidecektik" dedi.
Türkiye'de dün akşam darbe girişimi başlayınca ülkenin en kritik yerlerinden biri de Marmaris oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçede tatilini geçirdiği önceden belirleyen darbeci SAT komandoları, helikopterler eşliğinde geldikleri ilçede, polisle çatıştı. İki polis memurunun şehit olduğu ve aralıklarla iki saat süren çatışma nedeniyle  turistler, geceyi tedirgin geçirdi. Ne olduğunu anlamak içini otel görevlilerinden yardım istedi. Ancak çatışmanın hava aydınlanmadan sona ermesiyle hem turistler arasında ilçe halkı arasında tedirginlik yerini rahatlamaya bıraktı.
Turizm Bakanlığı kayıtlı yaklaşık 20 bin yatak kapasitesi bulunan ilçede, bu yıl yüzde 50 dolaylarında doluluk yaşayan turizmciler, gelişmeler karşısında, korku yaşadı. Ancak darbe teşebbüsünün kısa sürede engellenmesi, var olan müşterilerin ilçeyi terk etmemesinin yanı sıra rezervasyon iptalleri de yaşatmadı.
Her ihtimale karşı tur operatörlerinin bölgeye yapmayı planladıkları uçak seferleri kaldırıldı.
SEVİNDİRİCİ OLAN DARBENİN ÖNLENMESİ
Uluslararası Profesyonel Turizmciler Derneği Başkanlığını da yürüten TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Nejat Özbozdağ, yaşananların kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. İsmail Nejat Özboğdağ, şöyle dedi:
"Korku dolu bir gece yaşadık. Ancak sevindirici olan darbenin önlenmesi oldu. Darbeni önüne geçilmesi ülke açısından, gelecek için çok iyi oldu. Bu bizim için, sektör açısından iyi. Elbette turizm olumsuz etkilendi ama zaten sektör olarak son yirmi yılın en kötü yılını yaşıyoruz. Darbe girişimi eğer gerçekleşseydi bizim için on yıllarca süren olumsuzluklar yaşatacaktı. Çünkü ben iki darbe yaşadım. Her iki darbede de yıllarca geriye gittik" dedi.
İletişim kanallarının hiç kesilmemesinin turistler içinde olumlu bir hava yarattığını vurgulayan İsmail Nejat Özdağ, şunları söyledi:
"Darbenin ilk saatlerinde, mutlaka ülkelerde sonucu belli olmayan durumlar tedirginlik yaratırdı. Hemen dönmek isteyen turistler için uçaklar hazırlandı. Ancak darbenin önlenmesi olumlu bir hava yarattı. Zaten olmayan müşterilerimizi kazanıyoruz. Pek çok hava yolu trafiği tıkandı. Yüzlerce turist Marmaris girişinde bekletildi. Bir mağduriyete yaşardı ancak şu anda hayat normale döndü. Örneğin bugün şehri turu yapan turistlerimiz var. Darbe girişiminden sonra hayatın bu kadara sakin ve olumlu olması son derece önemli. Elbette şok yaşandı kolay değil silah sesleriyle gece geçti. Ama şu anda son derece normal bir hayat var çünkü iletişim hiç kesilmedi televizyonlardan olayları takip etmemiz, internetin kesilmesi bence olumlu bir hava yarattı." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!