Marmaris yeni yıl için gelin gibi süslendi

Güncelleme Tarihi:

Marmaris yeni yıl için gelin gibi süslendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 09:23

Marmaris yeni yıl için gelin gibi süslendi

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS(Muğla), (DHA)- MARMARİS Belediyesi, yeni yıla kısa süre kala kentin meydan ve caddelerini rengarenk ışıklarla donattı. Kent meydanı çeşitli şehirlerden gelen üreticilerin açtıkları stant ve çocuklar için oyuncaklar ilgiyi artırdı.
Ülkenin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, yeni yılın eğlencesinin merkezi olması beklenen Ulusal Egemenlik Caddesi ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı, belediye ekiplerince ışıklandırıldı. Atatürk Caddesi'nde 20 metre arayla 4 kilometre ışıklandırılmış Türkçe ve İngilizce yeni yıl mesajları asıldı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı, belediye tarafından ev görünümlü stantlar konuldu. Trabzon, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla'dan gelen ve kent merkezinde faaliyet sürdüren üreticiler, ürünlerini sergileyerek indirimli fiyatlarıyla satış yaptı. Meydanın en çok rağbet gören bölümü oyuncaklar oldu. Ayrılan bölümde mini tren, dönme dolap ve çeşitli oyuncaklar çocuklar tarafından ilgi gördü. Vatandaşların, gün batımı sonrası ışıl ışıl olan ilçedeki süslemelerin çevresinde hatıra fotoğrafları çektirdiği görüldü. Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, şöyle dedi:
"Bu yıl 10 gün önceden meydanımızı hazırladık. Son günlerde yaşanan malum olaylar nedeniyle halkımızın psikolojisi bozuldu. Bir nebze olsun motivasyon sağlamak ve moral sağlamak istiyoruz. Turizm sezonu çok kötü gitti ve şu an esnafımız sıkıntılı. Meydanda açılan stantlarda esnaflarımız satışlarını yapıyor. Kent merkezimize canlılık geldi. Bu canlılıkla çevre caddelerde bulunan esnaflarımızda iş yapmaya başladı."
Turizmciler, çevre ilçelerden hafta sonu yılbaşını kutlamaya gelecek kişilerin rezervasyon yaptırdıklarını, büyükşehirlerden eski yıllara göre yoğun bir talep olmadığını bildirdi. Her şey dahil sistemiyle çalışan üç ve üstü yıldıza sahip otellerde 'yılbaşı balosu' dahil hafta sonu konaklamanın kişi başı geçen sene ile aynı rakamlar olan 80- 250 lira arasında değiştiği ifade edildi. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, "Marmaris'te bu kış, açık otel sayısı çok az. Açık olan oteller sadece konaklama verecek. Sınırlı sayıda işletmede yılbaşı programları yapılmakta. Yılbaşı eğlenceleri restoran ve çeşitli kafeteryalarda yapılacak. Son 3 gün kala az sayıda rezervasyon olur. Ağırlıklı olarak Marmaris'in çevre ilçelerinden yılbaşı kutlamasına günü birlik gelen olacaktır" diye konuştu.
ÖNLEMLER ARTIRILDI
'Oteller Bölgesi' olarak adlandırılan Uzunyalı Mevkii ve Yat Limanı'ndaki restoran ile kafeteryalar, hazırladıkları kişi başı 45-100 lira arasında değişen paket fiyatlarla yerel sanatçılar eşliğinde yılbaşı programı yapacağı kaydedildi. Marmaris Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda saat 22.00'den itibaren DJ'lerin hareketli şarkılarıyla kalabalığı coşturacak. Kurulacak sahnede ayrıca yerel gösteri grupları hünerlerini sergileyecek. Yapay kar yağdırılarak yeni yılın ilk dakikalarında denizden ve karadan havai fişek atılacak. Marmaris Belediyesi'nin yılbaşı hazırlıklarını erken tamamlamasıyla güvenlik güçleri de kent merkezinde tedbirleri artırdı. İlçenin Muğla ve Datça giriş ile çıkışları polis ekipleri tarafından uygulama noktaları oluşturularak kontroller sıklaştırıldı. Yeni yılın hafta sonuna denk gelmesiyle çevre şehirlerden günü birlik akın olacağını kaydeden emniyet yetkilileri takviyelerin artırılacağını bildirdi. Yeni yıl akşama sivil, resmi ve çevik kuvvetlerden oluşan yaklaşık 350 polisin takviye gelerek kontrolleri artıracağı kaydedildi. Maliye, Sağlık Grup Başkanlığı ve Tarım Müdürlüğü ekipleri de ilçede denetimlere başladı. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!