Köylü kadınların tiyatro aşkı

Güncelleme Tarihi:

Köylü kadınların tiyatro aşkı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 16:19

Köylü kadınların tiyatro aşkı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın merkez ilçesi Menteşe'nin Yaraş Mahallesi'nde tiyatro topluluğu kuran kadınlar, kendileri yazdıkları 'Yaraş'ta Düğün 1960' adlı oyunlarını sahneledi. Eski yıllarda bir köy düğününün canlandırıldığı oyunda, kadınlara erkekler de eşlik etti.

Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin destekleriyle çalışmalarını tamamlayan topluluk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk oyunlarını sahneledi. 8'i çocuk, 6'sı erkek toplam 52 kişinin rol aldığı, tek perdelik drama türündeki oyun büyük ilgi gördü.

Yaraş Mahallesi kadınlarını cesaretleri nedeniyle tebrik eden CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Kırsal mahallelerimizde yaşayan kadınların sosyal hayata katılmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Köyde yaşayan kadınlarında fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gördük. Hepsini yürekten kutluyor, tebrik ediyorum" dedi.

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Funda Karadağ Dural da amaçlarının kırsalda yaşayan kadınların istedikten sonra neler yapabileceğini göstermek olduğunu kaydetti.

Yaraş Mahallesi kadınlarını oyuna hazırlayan tiyatro eğitmeni Ayhan İçöz ise oyunda Türkiye'de ilk defa doğaçlama tiyatro yöntemi ile 1960 yılındaki örf, adet ve gelenekleri sahneye taşıdıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 'Yaraş'ta Düğün 1960' oyunu sahnelendi. Oyunda, kadınlar eşleri ve çocuklarıyla 1960'lı yıllarda bir köy düğününde yaşananları canlandırdı. Oyunun sonunda, salonu dolduran izleyiciler, kadınları başarılı performanslarından dolayı uzun süre ayakta alkışladı.

Programa onur konuğu olarak katılan Mersin'e bağlı Arslanköy'de kurduğu tiyatroyla dünyaya sesini duyuran ve bir reklam filminde de futbolcu Cristiano Ronaldo ile kameralar karşısına geçen Ümmiye Koçak da oyundan ve kadınların performanslarından çok etkilendiğini söyledi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!