Köyceğiz'de ramazan şenliği

Güncelleme Tarihi:

Köyceğizde ramazan şenliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 13:17

Köyceğiz'de ramazan şenliği

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, yabancıların oluşturduğu derneğin öncülüğünde düzenlenen ramazan şenliğinde halk keyifli saatler geçirdi.
Köyceğiz Belediyesi ve Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 1'inci Köyceğiz Ramazan Şenlikleri, mehteran takımı gösterisiyle başladı. Ardından Ortaca Özel Coşku Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, 'Gemi' halk oyunu ve Mevlevi semazen gösterisi sundu. Sonrasında sunulan orta oyunu 'Aşuk Maşuk', beğeniyle izlendi. Şenlik kapsamında her gün orta oyunlarından Hacivat ile Karagöz, gölge oyunu, Aşuk ve Maşuk'un sunulacağı belirtildi. Ayrıca Meddah ve sihirbazların da şenlikte yer alacağı kaydedildi. Açılışta konuşan Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, etkinlikler hakkında bilgi verdi.
AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ise, "Ramazan etkinlikleriyle Muğla'da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Halkımız ilgi gösterirse, bayramda da etkinlikleri sürdürmek istiyoruz Halkımıza Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen ürünleri lezzetleri tattırmak istiyoruz. Ramazanın ruhuna uygun iftar sofralarımız ve gösterilerimiz sahura kadar sürecek" dedi.
Kaymakam Gürkan Demirkale, şenlikte emeği geçenlere teşekkür ederek plaket verdi.
Şenlikte; Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, Ali Şentürk ve öğrencilerinin yaptığı dünyanın en büyük ebrusu da sergileniyor. Ebru sanatçısı Şentürk'ün yaptığı atölye çalışması büyük ilgi görüyor. Kaymakam Demirkale de kendi elleriyle ebru çalışması yaptı. Belediye Başkanı Ceylan, şenlikte bir deveye binerek eğlenceli anlar yaşadı.
Hatay, Gaziantep, Maraş, Ankara, Muğla, Denizli, Tokat, Mersin, Erzurum, Mardin ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu yöresel ürünlerin, eşyaların ve yiyeceklerin satışa sunulacağı stantların bayram süresince de açık kalacağı belirtildi.

Cihan KAYA / KÖYCEĞİZ (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!