Köyceğiz Mirasına Sahip Çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Köyceğiz Mirasına Sahip Çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 16:27

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ ETKİNLİKLERİNİN KÖYCEĞİZ AYAĞI 23 EKİMDE KÖYCEĞİZ HALK EĞİTİM MERKEZİNDE BAŞLIYOR.

Avrupa Miras Günleri Etkinliklerinin Köyceğiz ayağı 23 Ekim’de Köyceğiz Halk Eğitim Merkezinde ’Geçmişten Günümüze’ teması ile başlayacak. Etkinlikler çerçevesinde Köyceğiz’de 2 gün boyunca tüm ören yerleri ücretsiz açılacak ve halkın ulaşımı ücretsiz karşılanacak. Bu kapsamda, Köyceğiz’de kültürel mirasa ve tarihsel değerlere duyulan ilginin arttırılması ve gelecek nesiller için farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
3 Ekim 1985’te, İspanya, Granada’da Avrupa Konseyi Mimari Mirastan Sorumlu Avrupa Bakanları 2. Konferansında Fransız Kültür Bakanının, Fransa’da 1984 yılında başlatılan “Kapıları Açık Anıtlar (Monuments Open Doors)” tasarısının tüm Avrupa’ya yayılmasını önermesiyle ortaya çıkan ve Avrupa Konseyi, Avrupa Komisyonu’nun da desteği ile 1991 yılında resmi olarak başlayan Avrupa Miras Günleri etkinliklerinin bir ayağı da Köyceğiz’de gerçekleşecek.
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan yaptığı açıklamada; "Kültür bakanlığının Avrupa birliği ülkeleri ile birlikte kutlanan çalışmalara göreve geldiğimiz günden bu güne kültürel değerlerimize ve çevremizde bulunan Kültürel varlıklara birlikte Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Kısıtlı bütçe imkânlarımızı zorlayarak yaptığımız geleneksel festivallerimiz ile geleneklerimize restorasyona çalışmalarımızla kültürel varlıklarımız halkımızın hizmetine sunuyoruz bu etkinlerimiz yıl boyu sürüyor Bakanlığımızın bu yıl Avrupa miras günlerini Köyceğiz buluşması ile ortak etkinliklerle 2 gün boyunca tüm ören yerlerimiz halkımıza ücretsiz açıyor ve ulaşımlarını karşılıyoruz. Bilimsel ve tarihsel panel ve sergilerle de belediye olarak yerel idare olarak kültürümüze sahip çıkarak gelecek nesillere taşımak istiyoruz .Bu etkinlerimize tüm halkımızı davet ediyor bize katkı sunan valiliğimize ve üniversitemize teşekkür ediyorum." dedi
Avrupa Miras Günleri” ülkemizde ilk kez 2007 yılında Safranbolu’da başlayıp, ikincisi “2008 Avrupa Kültürler arası Diyalog Yılı” kapsamında “İpek Yolu” güzergahının Ayaş-Sapanca güzergahı üzerinde 5–7 Eylül 2008 tarihlerinde, üçüncüsü ise 10-11 Ekim 2009 tarihlerinde Kütahya’da “Miras Kapımızda” teması ile gerçekleşmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!