Kalbi delik Arda ameliyat için yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kalbi delik Arda ameliyat için yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:14

Kalbi delik Arda ameliyat için yola çıktı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, kalbi delik dünyaya gelen 5 yaşındaki Arda Efe, tedavisi için ailesi tarafından İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülmek üzere yola çıktı. Yapılacak tetkiklere göre Arda'nın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Atay, "Arda Efe'nin yatağını hazırladık aileyi bekliyoruz. Yapılacak tetikler sonrası ameliyat kararı verilecektir" dedi.
Marmaris'in Beldibi Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında, bir oda bir salon dairede yaşayan anasınıfı öğrencisi Arda Efe'nin doğumundan 10 gün sonra kalbindeki delik fark edildi. Evlerde temizlik yapan Yeter Soğanlılı (46) ve bir su firmasında çalışan boşandığı eşi Bülent Efe (48), tüm olanaklarını oğullarını yaşatmak için seferber etti. Marmaris, Aydın ve İzmir'de birçok sağlık kuruluşunda kontrol edilen küçük Arda, 3 anjiyo ve 2 kalp ameliyatı geçirdi. Geçen hafta İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetiklerde doktorlar, Arda Efe'nin kalp kapakçıklarının değişmesi için acil ameliyat olması gerektiğini bildirdi. Çocuğunun tedavisi sırasında işsiz kalan baba Bülent Efe ve evlere temizliğe giden anne Yeter Soğanlı, ellerindeki üç beş kuruşun da bitmesiyle maddi imkanları yetersiz olduğu için çocuklarının ameliyatını yaptıramadı. Arda'nın tedavisi için anne ve babasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım elini uzatmasını istemeleri, ulusal ve yerel basında haber olarak yer aldı. Haberin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, hediye olarak uzaktan kumandalı oyuncak araba gönderdiği Arda'nın ameliyatının yaptırılıp, tüm tedavisi masraflarının karşılanması için talimat verdi. Sağlık Bakanlığı ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü seferber oldu.
Arda'nın 2012 yılında ilk ameliyatını yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Atay ile görüşüldü. Görüşmeler sonrasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nden yetkililer, Arda'nın ailesini telefonla arayıp, çocuklarını getirmesi için bilgi verdi. Baba Bülent Efe ile anne Yeter Soğanlılı bir arkadaşlarına ait özel otomobille oğulları Arda'yı tedavisi için bugün İzmir'e götürmek üzere yola çıktı.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Atay, "Şu an aileyi bekliyoruz. Çocuğun yatağı hazırlandı. Yapacağımız tetikler sonrası ameliyat yapılıp yapılmayacağına karar verilecektir. Bizler, daha önce de yaptığımız gibi Arda'nın iyileşmesi için gerekeni yapacağız" dedi.
Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!