İmzalar Muğla'nın balı için atıldı

Güncelleme Tarihi:

İmzalar Muğlanın balı için atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 12:46

İmzalar Muğla'nın balı için atıldı

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destek olmak için S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Protokolle, Büyükşehir Belediyesi, ürettikleri bal ve polenleri çeşitli büyüklükteki ambalajlarda satışa sunan S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne kapasitesini ve ürün kalitesini arttırmak amacıyla çeşitli ekipman ve pazar olanaklarını geliştirmek ve genişletmek için destek verileceği bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 95 ortağı bulunan S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Benzer imza attı. Protokol gereği, ortaklarının ürettiği süzme ve petek çiçek ve çam balı ile poleni farklı büyüklükteki ambalajlarda satışa sunan S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üretim kapasitesini ve kalitesini arttırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından bal dozajlama modülü, polen kurutma dolabı, güvenlik bandı makinesi, krom çalışma masası desteği sağlanacak. Ayrıca, kooperatifin pazar olanaklarını geliştirme ve genişletmesi için destek verilecek. S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Benzer, "Muğla Büyükşehir Belediyesi etipleri, kooperatifler toplantısından hemen sonra mahallemize ve kooperatifimize gelerek inceleme başlattı. İmzalanan bu protokolle üretim kapasitemiz artacak. Muğla çam balımız daha fazla tanınacak. Arıcılar olarak bizler ve Muğlamız kazanacak" dedi.

Ülkelerin kalkınmasının ve milli ekonominin temelinin tarım olduğuna dikkati çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Muğla, doğal ve eşsiz güzellikleri ile turizm kenti olarak bilinir. Oysa verimli toprakları, başat ürünleri ile bir tarım kenti olan Muğla'nın topraklarından elde ettiği gelir turizm gelirlerinden fazladır. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Muğlamız, çam balı üretiminde ülkemizde birinci sıradadır. Dünya çam balı üretiminin de yüzde 90'ını karşılamaktadır. Arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımıza, kooperatiflerimize destek olarak ağzımızın tadı çam balımızın üretiminin artmasını ve daha uygun koşullarda yapılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizle protokol imzaladık. Kooperatifimize vereceğimiz destekle arıcılarımız daha kaliteli bal üretecek, daha fazla tüketiciye ulaşacak ve Büyükşehir'in yanlarında olacağını bilecekler. Vatandaşlarımız da Büyükşehir, Kooperatif iş birliği ile üretilen balı daha bir güvenle tüketecek ve ulaşabilecek. Üretici, kooperatif, Büyükşehir Belediye iş birliğini Muğla'da her platformda hayata geçirerek büyük bir güç birliği oluşturuyoruz" dedi.

MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!