İmza gününe tatilci akını

Güncelleme Tarihi:

İmza gününe tatilci akını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 14:45

İmza gününe tatilci akını

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde imza günü düzenleyen ünlü şair ve yazar Cezmi Ersöz'e tatilcilerin ilgisi büyük oldu. Beklediğinin üzerinde katılım sağlandığını söyleyen Ersöz, okuyucuları ile edebiyat, politika, tarih, din ve siyaset üzerine sohbet etti.

Yaklaşık yedi yıl önce İstanbul'dan Bodrum'a yerleşen şair ve yazar Cezmi Ersöz, Yalıkavak Mahallesi'ndeki Aynalıkavak Winnery Restoran'da imza günü düzenledi. Dün (pazar) akşam saatlerinde düzenlenen imza gününe özellikle tatilcilerin ilgisi büyük oldu. Ersöz, Acı Çeken Nefes, Şizofren Aşka Mektup, Beni Asıl Hayat Aldattı, Kalbimde Bir Şiir Gizli, Son Yüzler, Yine Seninle Geldi Hayat isimli şiir kitaplarını ve romanlarını imzaladı.

Çocuk, şiir kitapları ve romanları ile birlikte yazdığı kitap sayının 40'a yaklaştığını belirten Ersöz, "İstanbul'dan kaçarak Bodrum gibi bir yere yerleştiğime çok seviniyorum. Yeni bir roman hazırlığı içindeyim. Ülkemizin içinde bulunduğu ortamda ne yazık ki ölümü çok hafife alıyoruz. Sanki hiç bizim başımıza veya yakınlarımıza gelmeyecek gibi yaşıyoruz. Şiir bence insanda kayıp süreci canlandırıyor. Belleğimizde gizli kalmış bir kapıyı açıyor ve ben bile bu kapının nasıl açıldığını anlayamıyorum. Bir anda dizeler oluşuyor, ortaya birçok kişinin duygularını yansıtan, hislerine tercüman olan şiirler çıkıyor. Hava çok sıcak pek ilgi olmaz diyordum ama denizden dönen ve söyleşiyi duyan okurlarımız geldi sağolsunlar" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!