Dernek başkanı Şahin oldu

Güncelleme Tarihi:

Dernek başkanı Şahin oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 10:27

Dernek başkanı Şahin oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin tek listeyle gidilen kongresinde Bekir Şahin, başkanlığa seçildi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi'nin olağan genel kurulu, dernek binasında yapıldı. Beş yıldır başkanlık görevini yürüten Mustafa Katıkçı tekrar aday olmadı. Kongrede, Bekir Şahin tek aday oldu. Tek listeyle gidilen kongerede 2008 yılında kurulan ve bugüne kadar ilçede Alevi kültürünün tanıtım ve yaygınlaştırılmasında pek çok etkinliğe imza atan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 172 üyesinden büyük bölümü sandık başına gitti. Kullanılan oyların tamamını alan Şahin, başkanlığa seçildi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şube Başkanı Bekir Şahin, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, derneğin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin, dini bir kuruluş olmadığını hatırlatan Şahin, "Derneğimiz bir kültür birlikteliğidir. Üyelerimiz arasında, ayrı inanç, ayrı siyasi görüşü, ayrı etnik köken ve uyrukta insanlar olabilir. Bu farklılıklar derneğimizin zenginliğidir. Bizlerin ortak noktası, Pir Sultan Abdal ideolojisi ve hakim güce karşı kararlı duruşumuzdur" dedi.
Son yılarda çarpık ve sığ politikalar nedeniyle ülkenin yangın yerine çevrildiğini öne süren Şahin, "Maalesef ülkemiz parçalanma noktasına geldi. Bu durumun daha kötüye gitmemesi için derneğimize katılımı artırmak ve büyütüp daha dinamik hale getirmek zorundayız. Cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü, laiklik, evrensel insan hakları ve Atatürk ilkelerine bağlı örgütlerle uyum içinde güç birliği oluşturmalıyız" diye konuştu.
Bekir Şahin'in başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Şehriban Erdal, Behiye Billur, Mustafa Katıkçı, Müslüm Çimen, Mehmet Demir, Mehmet Bingöl'den oluştu.
Mehmet ÇİL / DATÇA (Mugla), (DHA)

FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!