Datça'da Knidos Kupası Yat Yarışları heyecanı yaşanacak

Güncelleme Tarihi:

Datçada Knidos Kupası Yat Yarışları heyecanı yaşanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 10:34

Datça'da Knidos Kupası Yat Yarışları heyecanı yaşanacak

Haberin Devamı

Mehmet Evren ERSOY / DATÇA (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesinde yapılacak Knidos Kupası Yat Yarışları'nın ilki Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılında düzenlenecek. 'İki deniz bir yarış Knidos Kupası ustaların yarışı' temasında 2000 yıl önce triremelerle Knidos sularında seyreden denizcilerin anısına yapılacak yat yarışlarının 19-21 Ekim tarihlerinde Datça Yarımadası'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü ve Datça Yat Spor Kulübü organizasyonunda bu sene ilk kez düzenlenecek olan Knidos Kupası Yarışları'na Kültür ve Turizm Bakanlığı ,Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere Muğla Valiliği , Datça Kaymakamlığı, Knidos-Burgaz-Emecik Apollon Kutsal Alanı Kazı Başkanlığı, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla  İl Gençlik Spor Müdürlüğü destek verecek. Yarışlara, Akdeniz Koruma Derneği ise lojistik destek sağlayacak.
Yarışlara yurt içi ve dışından günümüzde Ege ve Akdeniz sularında yarışan ekiplerden 20 usta yatçı katılacak. Toplam iki etapta yapılacak  olan Knidos Kupası Yat Yarışları 19 Ekim'de Kairos Marina da açılış resepsiyonu ile başlayacak. Ardından
20 Ekim'de saat 12.00'de Datça'nın Gökova Körfezi tarafındaki Kairos Marina'dan start alacak yarışın ilt etabı Ege Denizi kıyı güzergahı takip edilerek Tekir Burnu (Knidos/ Kap Krio) dönülmesinin ardından Knidos Büyük Limanda (Ticari Liman) sona erecek. Yarışın ikinci etabı
21 Ekim'de Knidos  Knidos Büyük Liman'dan başlayıp Datça Yarımadası'nın Akdeniz kıyıları takip edilerek Datça Limanı'nda tamamlanacak.

Organizasyon komitesi yetkilileri, "Gerçekleştirilecek olan faaliyetin Cumhuriyet'in 100. yılında yaşayan tarihi dokuda yapılması, kültür ve turizm açısından büyük katkı sağlayacak ve manevi değerlerimizle birlikte Türkiye'yi bu platformda uluslararası bir niteliğe taşıyacak" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!