Bodrum ilçe merkezinde bakım onarım çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Bodrum ilçe merkezinde bakım onarım çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 16:38

Bodrum ilçe merkezinde bakım onarım çalışmaları

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda yol, kaldırım, zemin ve yağmur suyu hatları bakım, onarım ve  yenileme çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Bodrum merkezdeki Üçkuyular Caddesi'nde geçen haftalarda başlatılan ancak olumsuz hava şartları sebebiyle ara verilmek durumunda kalınan çalışmaların sonuna yaklaşıldığı kaydedildi. Üçkuyular, Artemis ve Cevat Şakir caddeleri arasında kalan bölümdeki çalışmalarda, kaldırımlar ve araç trafiğinin aktığı güzergahtaki baskı beton çalışmasının tamamlandığı ifade edildi. Üçkuyular Caddesi yanındaki Fabrika Sokak'ta da çalışmalar tamamlanınca, sokağın araç ve yaya trafiğine açıldığı bildirildi. Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Hilmi Uran Meydanı'nda ise zemin söküm işlemlerinin başladığı ifade edildi. Çarşı içinde süren çalışmalar kapsamında eskiyen ve elverişsiz hava şartlarıyla bozulan zeminin yenilenerek yağmur suyu hatları, mazgallar ve çevre düzenleme çalışmaları yapılacağı ifade edildi. Çalışma sonunda bölge, esnafın ve vatandaşların çok daha rahatlıkla kullanabileceği bir alana dönüştürüleceği bildirildi. Yaklaşık 12 bin metrekare traverten zemin kaplamasının yapılacağı çalışmada, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin ilçe belediyesiyle koordineli olarak içme suyu hatlarını yenileyeceği bildirildi. Hasan Reşat Öncü Caddesi'nde süren yaya kaldırımı yenileme çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığı ifade edildi.

KALDIRIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Travertenle kaplanan caddede, görme engelli vatandaşlar için kaldırımlara 'görme engelli uyarı taşı' döşeniyor. Bodrum Belediyesi yetkilileri, söz konusu caddenin her iki tarafında olacak şekilde yaklaşık 1500 metre uzunlukta planlanan yaya kaldırımlarının yoğun bir çalışmayla gelecek günlerde tamamlanacağını bildirdi. Bir diğer yaya kaldırımı yenileme çalışmaları da geçen günlerde Cafer Paşa Caddesi'nde başlatıldı. Söküm işlemleriyle başlanılan çalışmada yolun her iki yakasındaki kaldırımın 1500'er metre uzunluğa sahip olduğu ifade edildi. Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan ihalenin sonucunda yapımına başlanılan çalışmaların, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün denetiminde yapıldığı kaydedildi.

BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!