Bodrum Belediyesi personeline sigaranın zararları anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Belediyesi personeline sigaranın zararları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 17:51

Bodrum Belediyesi personeline sigaranın zararları anlatıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi'nce personele yönelik düzenlenen seminerde, sigaranın zararları anlatıldı.

Özel Bodrum Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Karakaya, Bodrum Belediyesi personeline sigaranın zararlarını anlattı. Seminere, 100'e yakın personel katıldı.

Akciğer kanseri ölümlerinin yüzde 90'ının sigaradan kaynaklandığını belirten Dr. Karakaya, "Sigara içen ailelerin çocuklarının sigaraya başlama oranı içmeyen ailelerin çocuklarına göre üç kat daha fazladır. Sigara içen ailelerin çocukları pasif içicidir ve potansiyel birer akciğer hastasıdır. Bu nedenle özellikle ebeveynlerin sigarayı bırakması ideal olmakla birlikte en azından çocuklarının yanında sigara içmemelidirler" dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Dr. Karakaya, nikotin bantları, elektronik sigara gibi yöntemleri önermediğinin de altını çizerek, bu kararın kişinin kendi iradesiyle verebileceği bir karar olduğunu, gerekirse bir psikiyatr ve göğüs hastalıkları uzmanından yardım alınabileceğini söyledi. Ayrıca sigara kullanıcılarına akciğerlerin kapasitesi hakkında bilgi veren Karakaya, solunum fonksiyon testini de önerdi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!