Astsubay Ayna'nın 'Şehitlik Beratı' eşine verildi

Güncelleme Tarihi:

Astsubay Aynanın Şehitlik Beratı eşine verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 18:15

Astsubay Ayna'nın 'Şehitlik Beratı' eşine verildi

Haberin Devamı

MARDİN'in Derik İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna (29) için Jandarma Genel Komutanlığı'nın gönderdiği "Şehitlik Beratı" düzenlenen törenle Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan eşi Nazlı Ayna'ya (27) teslim edildi.

Şehitlik Beratı'nın verilmesi için şehit Ayna'nın eşinin oturduğu Terzialiler Mahallesi, 318'inci Sokak'taki evinde tören düzenlendi. Törene, şehit astsubay Mustafa Ayna'nın eşi Nazlı Ayna, kızı Melek Naz Ayna (3), kayınvalidesi Hatice Ekiz, Muğla Valisi Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve eşi, Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, eşi Miray Ürkmezer, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Başkan, Muğla İl Jandarma Personel Şube Komutanı Teğmen İsmail Delioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürü Hüseyin Erkek, Muğla İl Müftüsü Abdurahman Koçak ve şehit Ayna'nın yakınları katıldı.

Törende konuşan Vali Amir Çiçek, "Görevi sırasında vatanı korumak için şehit düşen Mustafa kardeşimize Allah'tan rahmet, eşine ve ailesine sabır diliyorum. Şehitlik bizim için çok önemli bir mertebedir. Amacımız, şehitlerimizin bize bıraktığı bu vatanı yüceltmek ve korumak, geri bıraktığı yakınlarına ise kendi ailemiz gibi bakmaktır. Ayrıca, 15 Temmuz'da milletimiz bir kez daha vatan için seve seve can verileceğini bizlere gösterdi. Bu güzel vatanımız için Mustafa kardeşimiz Mardin'de hain bir saldırıda hayatını kaybetti, geçen 15 Temmuz'da da onlarca insanımız darbe kalkışmasında vatan için canını verdi. Temennimiz bundan sonra hiçbir can kaybı olmamasıdır" dedi. Konuşmaların ardından Vali Çiçek, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen 'Şehitlik Beratı'nı şehidin eşi Nazlı Ayna'ya

verdi. Daha sonra şehit Astsubay Ayna nın evinde Kuran-ı Kerim okunup, dua edilmesi sırasında eşi Nazlı Ayna gözyaşlarını tutamadı.

Ayna'yı annesi Hatice Ekiz, Vali Çiçek'in eşi Hülya Çiçek ve Kaymakam Ürkmezer'in eşi Miray Ürkmezer sakinleştirdi. Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna, geçen 24 Haziran'da Mardin'in Derik ilçesi Bayırköy Mahallesi'nde adli arama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü PKK ile girilen tatışmada şehit düşmüş, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde askeri törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!