33 Günde 34 İli Dolaşarak Bodrum’a Ulaştı

Güncelleme Tarihi:

33 Günde 34 İli Dolaşarak Bodrum’a Ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 20:19

33 Günde 34 il dolaşarak Bodrum'a ulaşan universite öğrencisi Gülşah Merve Yüksel'i Bodrum Motosiklet Kulübü üyeleri karşıladı

Üniversite öğrencisi Gülşah Merve Yüksel, kadın hakları için motosikletiyle tek başına çıktığı Türkiye turunda, 33 gündü 34 il dolaşarak Bodrum’a ulaştı.
Tura 19 Haziranda İstanbul’dan başlayan Maltepe Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi Gülşah Merve Yüksel turuna, Karadeniz kıyı şeridinden Doğu Anadolu Bölgesine, oradan Güney Doğu Anadolu bölgesinden Akdeniz Bölgesinde devam etti. 33 Gündür yolda olmasının nedenini ise Türk kadınını cesaretlendirmek, sesini duyurmak, yurt dışında Türkiye’nin imajına pozitif katkı sağlamak amacıyla olduğunu söyleyen Yüksel Bodrum’da Bodrum Motosiklet Kulübü üyelerince karşılandı.
Tek başına Dünyada uzun rotaları motosikletiyle dolaşan Namık Kemal Başbay’ın da bulunduğu karşılaşmada iki motosiklet tutkunu birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Amacının Türk kadınını cesaretlendirmek ve son dönemde Türkiye’de yaşanan kadına karşı haksızlıkların ve şiddetin önüne geçebilmek için bir meşale yakabilmek olduğunu belirten Yüksel, bu konuda kadınlardan da çok mesaj aldığını söyledi.
Tek başına yola çıkan ve kadınların sıkıntılarını dile getiren üniversite öğrencisi Gülşah Merve Yüksel’e teşekkür eden Bodrum Motosiklet Kulübü başkanı Cevdet Erçik, "Bizi ziyaret ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisini sağ salim evine ulaşmasını diliyoruz. Kendisini yeniden aramızda görmek istiyoruz" dedi.
Bodrum ziyaretinin ardından Ege Bölgesinden İstanbul’a gidecek olan Gülşah Merve Yüksel turunu tamamladığında toplamda 9 bin kilometre yol yaparak 38 ili dolaşmayı hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!