250 esnafa aşı hizmeti

Güncelleme Tarihi:

250 esnafa aşı hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 12:52

250 esnafa aşı hizmeti

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde Esnaf Sanatkarlar Odası Sağlık Hizmetleri Birimi ile İlçe Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle oto sanayi sitesi esnafı ve çalışanlarından oluşan 250 kişiye tetanos aşısı yapıldı.
Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası, Toplum Sağlığı Merkezi ile işbirliği yaparak, ilçe esnafı ve çalışanlarına yönelik ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamında oto sanayindeki işyerlerinde faal olarak çalışanları, tetanosa karşı aşıladı. Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Sorumlusu Dr. Sevim Sütçüoğlu, sanayi sitelerinde çalışanların tetanos açısından risk grubuna girdiğini belirterek, "Sanayi sitelerinde çalışanlar yaptıkları iş nedeniyle metal materyallerle yaralanmalara maruz kaldıkları için, işe başlangıçlarından itibaren 5 doz tetanos aşısı yaptırmaları gerekir. Aşı işlemleri 0-1 ve 6'ncı aylar, daha sonra 1 yıl arayla 2'şer defa olmak üzere 5 doz tamamlanıyor. 5 doz tamamlandığı zaman, tetanosa karşı 20 yılın üzerinde koruyuculuk sağlanıyor. Bizler de aşı kartlarını verdiğimiz kişilerin takibiniz yapıyoruz" dedi.
Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız da oda olarak ellerinden geldiğince esnafların ayağına hizmet götürmeye uğraş verdiklerini söyledi. Başkan Ayyıldız, esnafı bu hizmetlerden yararlanmaya çağırdı.
Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!