100 Yaş Evi sakinlerine kültür ve tarih turu

Güncelleme Tarihi:

100 Yaş Evi sakinlerine kültür ve tarih turu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 10:30

100 Yaş Evi sakinlerine kültür ve tarih turu

Haberin Devamı

MUĞLA'daki Nilüfer Caner 100 Yaş Evi'nin 230 üyesi, Yaşlılar Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen gezi programı ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Afrodisias Antik Kenti, Pamukkale travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti'ni gezdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturularak geçen yıl nisan ayında faaliyete başlayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi'nde, üyelere yönelik olarak Yaşlılar Günü çerçevesinde gezi düzenlendi. 100 Yaş Evi üyesi 230 kişi, geçen 2 Ekim sabahı, 5 otobüs ile birlikte gezi için hareket etti. Üyelerin ilk durağı Aydın'ın Karacasu ilçesi sınırları içerisinde bulunan, Milattan Önce 3. yüzyıla kadar uzanan derin tarihi geçmişi ve mimari özellikleri ile UNESCO'nun 41. Dünya Mirası Komitesi'nde de eşsizliği tescillenen antik kentlerden birisi olan Afrodisias Antik Kenti oldu. Görevli rehberler ve sağlık ekipleri eşliğinde Antik Kenti dolaşan üyeler burada Aphrodite Tapınağı, Antik Tiyatro ve dünyanın en iyi, kentin ise en görkemli yerlerinden biri olan, yaklaşık 30 bin kişilik kapasiteye sahip, atletizm, halk oyunları ve festivallerin geçekleştirildiği Afrodisias Stadyumu'nu gezdi.

İKİNCİ DURAK PAMUKKALE TRAVERTENLERİ

100 Yaş Evi üyelerinin Afrodisias Antik Kentinden sonraki durağı Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yer alan dünyada hem doğal hem kültürel özellikleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş yerlerden birisi olan Pamukkale travertenleri oldu. Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, kaynak sulardan ve traverten teraslı tepelerden meydana gelen 'Beyaz Cennet'i rehberler eşliğine gezen 100 Yaş Evi üyeleri, 1000 yıldır kaplıca hizmeti veren doğa şaheseri teraslarla ilgili bilgiler aldı. Ayakkabılarını çıkartarak travertenlere giriş yapan üyeler, şifalı olduğuna inanılan havuzlardaki sulara girdi.

KUTSAL KENT 'HİERAPOLİS'

100 Yaş Evi üyelerinin Pamukkale travertenlerinden sonraki durağı ise Hierapolis Antik Kenti oldu. Üyeler, Roma ve Bizans döneminde çok önemli bir din merkezi, bir kültürel ve tarihi mirası olan Hierapolis Antik Kenti ile ilgili bilgileri görevli rehberlerden aldı. Gezi, üyelerin Hierapolis Antik Kenti'ndeki Kuzey Bizans Kapısı, Frontinus (Domitianus) Kapısı, Frontinus Caddesi, Büyük Hamam, Su Kanalları ve Nymphaeum (Su Deposu), Apollon Tapınağı, Tiyatro, St. Phillippus'un Mezarı ve Güney Bizans Kapısı'ın gezmesiyle sona erdi.

MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!