Ulusal Kimya Kongresi Mersin'de başladı

Güncelleme Tarihi:

Ulusal Kimya Kongresi Mersinde başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 11:14

Ulusal Kimya Kongresi Mersin'de başladı

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) ile Türkiye Kimya Derneği işbirliğiyle hazırlanan 28. Ulusal Kimya Kongresi başladı.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’ndeki kongrenin açılışına MEÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Türkiye Kimya Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, kimya sektöründe faaliyet gösterenh sanayi kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler katıldı. 
Rektör Çamsarı, yaptığı konuşmada Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nün bilgi birikimi, araştırma alt yapısı, bilimsel yayın ve projeleriyle bu türlü organizasyonların altından başarı ile kalkabilecek bir seviyede olduğunu söyledi. 28 yıldır sürdürülen kongrenin ilk kez Mersin’de yapıldığını belirten Çamsarı, "Sağlık bilimleri ve temel bilim araştırmacılarını bir araya getiren bu kongre, sentez, analiz, kataliz, malzeme ve yaşam bilimlerindeki araştırmacıları bir araya getirerek araştırma sonuçlarını geniş bir meslektaş kitlesinin eleştirilerine açtığı gibi, ortak bilimsel çalışmalara zemin de hazırlamaktadır" dedi.
Kongre Başkanı Prof.Dr.Nevzat Külcü de kimyanın Türkiye’de canlı bir sektör olduğunu vurguladı. Külcü, üniversite-sanayi işbirliği ile inovasyon konularının ağırlık verildiği kongrede, kimya ve yaşam bilimleri disiplinlerinden 432 bildiri, 4 panel ve 1 çalıştayın yer aldığını belirtti.
Kongre 21 Ağustos'a kadar devam edecek.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!