Tuna, İSKEP çalışmalarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Tuna, İSKEP çalışmalarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 11:38

Tuna, İSKEP çalışmalarını anlattı

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında hayata geçirdikleri çalışmalarla insanların ayakları üzerinde durmasını sağladıklarını söyledi.
Toroslar Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan ve iki yıldır devam eden İSKEP değerlendirme toplantısının sonuncusu yapıldı. Dezavantajlı bireyleri eğitim ve istihdama yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Toroslar Belediyesi'nin hedef grup olarak belirlediği 'Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine' yönelik uygulanan çalışmalarla ilgili çıkan analiz sonuçları, kamuoyuyla paylaşıldı.
Toplantıda katılımcılara sinevizyon eşliğinde Toroslar İlçesi'nin fiziki ve sosyal yapısından söz eden Başkan Tuna, çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençliği her zaman ön planda tuttuklarını ve güzel işlere imza attıklarını söyledi.
13 yıldır hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgiler de veren Başkan Tuna, en çok övündükleri sosyal projelerinden bir tanesinin de kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları olduğunu dile getirdi. TORTEK ile 50 eğitim merkezinde, 28 branşta, 76 usta öğretici önderliğinde 15 bin 500 kişiye mesleki eğitim verdiklerini anlatan Başkan Tuna, en uzun süren AB projelerinden bir tanesinin İSKEP olduğunu vurguladı.
Yaptıkları projelerle insanlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerine de kaydeden Tuna şunları söyledi:
"Biz istediğimiz, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarıdır. Belediye olarak bu konuda birçok çalışma yaptık. Özellikle iş konusunda insanlara çok yardımcı olamazsanız yaptığımız bu kamusal faaliyetlerin çok anlamı olmadığını görürsünüz. Çünkü insanların iş ve aş noktasında eksikleri varsa o insanların çok mutlu olamadıklarını izlersiniz. Bu proje bize gerçekten ufuk açtı. Vizyonumuzu daha büyüteceğiz. Toplumun her katmanıyla her türlü irtibatı kurup ortak proje üretme, ortak akılda buluşma, beyin jimnastiği yaparak en güzelini, en iyisini ortaya çıkarmak bölümünde bütün toplumun her katmanıyla diyalog halindeyiz. Çünkü amacımız mutlu Toroslar, mutlu Mersin, mutlu Türkiye'dir."
Daha sonra söz alan İSKEP Kilit Uzmanı Paula Pederson da Toroslar Belediyesi'nin projedeki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve örnek gösterilen bir belediye olduğunu söyledi. İSKEP'e olan ilgi ve projenin başarıyla yürütülmesinden dolayı Başkan Tuna'ya teşekkür eden Pederson, Toroslar Belediyesi'nin bu başarısının diğer belediyelere de örnek olduğunu vurguladı.
İSKEP Projesi değerlendirme toplantısının sonrasında Yunus Emre Kültür Merkezi'nin içerisinde oluşturulan AB Proje Ofisi ve Toroslar Turunç Kadın Yaşam Merkezi'nin açılışı yapıldı.
Daha sonra İSKEP kapsamında girişimcilik belgesi alarak kendi işlerini kuran kursiyerlerin iş yerlerinin açılışı yapıldı.
MERSİN,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!