TED Mersin Koleji yüzme takımı dünya 3’ncüsü

Güncelleme Tarihi:

TED Mersin Koleji yüzme takımı dünya 3’ncüsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 11:36

TED Mersin Koleji yüzme takımı dünya 3’ncüsü

Haberin Devamı

DÜNYA Okul Sporları Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımı, dünya üçüncüsü oldu. Ayrıca takım sporculardan Enes Kırveli, 50 metre Sırt Üstü stilinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen ISF World Schools Championship Swimming'de (Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası) 17 finalist ülkeden katılan 281 sporcu, dünya şampiyonluğu için kıyasıya yarıştı. Türkiye Okul Sporları Yüzme Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olan Enes Kirveli, Murat Görkem Narman, Burak Balibeyoğlu, Kürşat Yılmaz, Melikşah Dügen, Zübeyir Kaan Zümbülcan'dan oluşan TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımı da katıldığı şampiyonada,  4x50 Karışık Bayrak Yarışında dünya derecesi ile Türkiye'yi ve Mersin'in gururu oldu.
TED Mersin Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdemir, dünya 3'ncülüğünü Mersin’e ve Türkiye’ye kazandıran sporcular ve takım yönetimine teşekkür etti. Özdemir, asıl hedefin Dünya Okul Sporları Şampiyonası olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Vizyon ve misyonunun temellerinde ülke gençlerine her alanda sahip çıkma bilinci taşıyan TED'in Mersin meşalesi olarak bu misyonu bir adım ileri taşıyarak Türk gençlerinin dünyada neler yapabileceğini ISF World School Championship'teki dünya 3'ncülüğü ile tüm dünyaya kanıtladık. Yüzme alanında başarılı olan Anadolu çocuklarını TED Mersin Koleji çatısı altında buluşturmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Fas'ta düzenlenecek olan GYMNASIADE ve 2019'da Brezilya'da yapılacak olan ISF Dünya Okul Sporları Şampiyonasında daha güçlü ve hedefi daha yüksek olan geniş kapsamlı takım çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız."

MERSİN, (DHA)
ME(AP)28.4.2017(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!