Tarsus'ta Tarihi Ticaret Merkezi inşaatı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta Tarihi Ticaret Merkezi inşaatı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 15:21

Tarsus'ta Tarihi Ticaret Merkezi inşaatı devam ediyor

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Tarihi Ticaret Merkezi inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar, Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgede sürüyor. Projenin birinci etabında 17 adada 128 işyerinin yer aldığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, 45 işyerinin tescilli olduğunu belirterek, "Tarihi Ticaret Merkezi proje inşaatımız devam ediyor. Tabi bu zaman alan bir projedir. İlk etabı yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak. Bu proje sonunda Tarsus’a gelen insanların öncelikle uğrayacakları çok güzel bir turistik mekan ve tarihsel bir alışveriş merkezi olacak. Şehir içlerini Tarsus’un tarihsel dokusuna uygun dizayn ediyoruz" dedi.
Bölgenin kültür değerlerini koruyarak çağdaş ve modern bir çarşı ve cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Başkan Can, "Proje Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 17.05.2012 tarih 956 sayılı kurul kararı ile onaylandı.  Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma işinin iki etapta tamamlanması uygun görüldü. Birinci etap uygulama işi ihalesi 21.07.2016 tarihinde yapıldı. Söz konusu iş ile ilgili olarak Valilik, Kültür ve Tabiat Varlıklarının korunmasına yönelik katkı payından 05.01.2015 tarih ve 65 sayılı olur ile yüzde 38 oranında destek aldı. Uygulama çalışması devam eden işin süresi koruma kurulunda geçen sürede dikkate alınarak 1 Ocak 2018 olarak belirlendi. Aynı proje kapsamında yer alan Kırkkaşık Bedesteni önü ve Ticaret Odası’nın batısında yer alan parkların düzenlemesi ve yer döşemesi çalışmaları Çukurova Kalkınma Ajansı kapsamında hazırlanan proje desteği ile devam ediyor. Projenin ikinci etabında 19 adada ödeneğe bağlı olarak çalışmalar devam edecektir. İkinci etapta 87 işyeri bulunuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!