Tarsus'ta okçuluk kulübü açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta okçuluk kulübü açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 14:36

Tarsus'ta okçuluk kulübü açılıyor

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'de Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediye tarafından yaptırılan 'Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Tesisi'nin Cuma günü açılacağını söyledi.
Okçuluğun Türk kültüründeki önemini vurgulayan Şevket Can, açılışa ilişkin yaptığı açıklamasında, "Geçmişten geleceğe bir köprü görevi gören milli kültürümüzde okçuluğunun yeri çok farklıdır. Bilim ve sanatın birlikte nakşedildiği ok ve yaylarımız, bugün tekrar dünya genelinde yapılan geleneksel yarışmalarda kullanılmaya başlanmıştır" dedi.
Belediye tarafından yapımı tamamlanan tesiste de okçuluğun yaşatılması için çalışmalar yapılacağını dile getiren Can, "Genç yaşlı, kadın, erkek her yaştan hemşehrimize okçuluk sanatını öğreterek atalarımızın mirasına sahip çıkacağız. Türk okçuluğunun maneviyatı başta olmak üzere; bilim, spor ve savaş sanatının en iyi şekilde temsil edilmesi, bölgemizde bir ilk olacaktır"diye konuştu.
Başkan Can, Kırklarsırtı mahallesinde yer alan ve içerisinde atış alanının yanı sıra ok atölyesinin de bulunduğu tesinin Cuma günü saat 17.00'deki törenle hizmete gireceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!