Silifke’de kadına karşı şiddet ve cinsel istismar tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Silifke’de kadına karşı şiddet ve cinsel istismar tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 16:04

Silifke’de kadına karşı şiddet ve cinsel istismar tartışıldı

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde kadına karşı şiddet ve cinsel istismar konusu tartışıldı. 
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen, ‘Kadına Karşı Şiddet ve Cinsel İstismar’ konulu panele, konuşmacı olarak Mersin Barosu Silifke İlçe Temsilcisi Avukat Gürhan Dölek, Mersin Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Doç. Dr. Mualla Yılmaz, Silifke Devlet Hastanesi’nden Uzman Dr. Çağdaş Mavigök ve Psikolog Tuğba Karayel katıldı. Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik şiddet oranında bir düşüş olması gerekirken, oranın artmasının endişe verici olduğunu belirten Dölek,  "Kadınlarımız hem fiziksel, hem psikolojik, hem de cinsel şiddete maruz kalıyor. Ekonomik ya da farklı sebeplerin insanları şiddete yönelttiği ifade edilse de, şiddetin hiçbir mazereti olamaz. Şiddetle mücadele için öncelikle toplumsal cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmaya yönelik etkili politikalar hızla yaşama geçirilmelidir" dedi.
Doç. Dr. Yılmaz, Dr. Çağdaş Mavigök ve Psikolog Tuğba Karayel de kadına yönelik şiddet ve cinsel istismarın en büyük nedenlerinden birinin eğitimsizlik olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!