Silifke festivaline uluslararası üyelik

Güncelleme Tarihi:

Silifke festivaline uluslararası üyelik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 14:21

Silifke festivaline uluslararası üyelik

Haberin Devamı

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde her yıl düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali, Uluslararası Dünya Folklor Festivalleri Konseyi'ne (CIOFF) üye oldu. 
Uluslararası Dünya Festivaller Birliği Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ve Genel Sekreter Muammer Arslan’ı makamında ağırlayan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, kentin kültür, sanat, halk dansları ve güzelliklerini bütün ülkelere yansıtma çabası içinde olduklarını söyledi. 20-26 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 44'üncüsü gerçekleşecek Müzik ve Folklor Festivalini CIOFF kuralları çerçevesinde hazırladıklarını kaydeden Başkan Turgut, şu bilgileri verdi:
''43 yıldır kutladığımız bu festivallerimiz sayesinde, ilçemizin adını tüm dünyaya duyurmayı başardık. Halkımız geçmişine sahip çıkarak, bu değerlerini korumayı en iyi şekilde başarmış ve sürdürmüştür. İşte bu geleneğimizi ve festivalimizi, bir nevi koruma altına almış oluyoruz. Cennetten köşe olan bir ilçenin tanıtılması, sevginin, barışın ve kardeşliğin kökleşmesi daha nice festivallerde buluşmamıza vesile olacaktır. Tüm dünyadaki CIOFF festivalleri arasında bizim festivalimizin de yer alması, bizleri çok mutlu etmiştir'."
CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ise, ''CIOFF Konseyi olarak birçok ülkemizin festivallerini bir çatı altında toplayarak, dünya barışına ve kültürler arası diyaloga da katkı sağlıyoruz. Zengin bir tarihi olan ve aynı zamanda yıllardır uluslararası düzeyde festivaller düzenleyen Silifke Belediyesi'nin böyle bir konseye üye olması son derece önemlidir. Bundan dolayı başkanımızı tebrik ediyoruz'' diye konuştu. Konuşmaların ardından CIOFF Türkiye Başkanı Tuğsavul ile ve Silifke Belediye Başkanı Turgut konsey üyelik sözleşmesini imzaladı.

Mehmet OKUR / SİLİFKE, (MERSİN), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!