Şehit astsubayın ismi kavşakta yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit astsubayın ismi kavşakta yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 18:29

Şehit astsubayın ismi kavşakta yaşatılacak

Haberin Devamı

ŞIRNAK'ta sivil kıyafeti ile marketten alışveriş yaptığı sırada PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca'nın adı Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kavşağa verilecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı'nın birinci birleşimi Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşti. Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan toplantıda şehit Ömer Koca'nın isminin merkez Akdeniz İlçesi'nin Barış Mahallesi ile Mahmudiye Mahallesi'ni birbirinden ayıran ve Bahçeler Caddesi ile Burhan Felek Caddesi'nin kesiştiği kavşağa verilmesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda söz alan Başkan Kocamaz, Mersin halkına söz verdikleri projelerin arkasında olduklarını belirterek, "Vatandaşımıza söylediğimiz projelerin büyük bir kısmını tamamlayacağız. Yapmayı planladığımız birçok proje için bakanlık izinleri gerekiyor. Çevre Düzeni ve Ulaşım Master Planlarımızı bakanlığa sunduk. Bakanlığın vereceği kararı bekliyoruz" dedi.
Mersin'in işsizlikten sonra en önemli sorununun trafik olduğuna da değinen Kocamaz, Limonluk, Mezarlık 1 ve Mezarlık 2 Kavşakları ile ilgili meclis kararını da bir an önce çıkaracaklarını ifade etti. Deniz otobüsü ile ilgili araştırmaların devam ettiğinin altını çizen Kocamaz, helikopter ve deniz uçağı projelerinde son aşamaya geldiklerini ve yakın bir zamanda ihalelerine çıkılmasını planladıklarını söyledi.
28 Nisan 2016 tarihinde Ankara'da ikincisi düzenlenecek olan Mersin Tanıtım Günleri için ilçe belediyelerinin yerlerinin ayrıldığını belirten Burhanettin Kocamaz, "Tüm ilçelerimizi Ankara Tanıtım Günleri'nde görmek istiyoruz. İlçelerimiz gerek hizmetlerini gerekse kültürel ve doğal güzelliklerini bu sayede Ankara'da anlatma imkanı bulacak" diye konuştu.
Toplantıda ayrıca idare tekliflerine ait 31, komisyon raporlarına ait 18 ve gündem dışı 12 madde görüşüldü.
MERSİN, (DHA)
ME(ÖK)(11.04.2016,FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!