Pehlivanlar Cumnuriyet için er meydanına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Pehlivanlar Cumnuriyet için er meydanına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 12:54

Pehlivanlar Cumnuriyet için er meydanına çıktı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri' kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Mersinli Ahmet Stadı'nda gerçekleştirilen müsabakalarda başpehlivanlık kategorisinde güreş tutan Mustafa Batu altın kemerin sahibi oldu.
Türkiye ve dünyada birçok derece kazanmış 50'si başpehlivan olmak üzere 120 pehlivanın er meydanına çıktığı müsabakaları Vali Özdemir Çakacak, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Güreş Federasyonu Akdeniz Bölge Temsilcisi Cevat Gündoğdu ve vatandaşlar izledi. Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, "Cumhuriyet bir fazilet rejimi, insan onuruna yakışan en güzel idare şeklidir. Aziz Atatürk'ün önderliğinde bize Cumhuriyet'i armağan eden tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'ni Cumhuriyetimizin bu kuruluş gününde Büyükşehir Belediyesi olarak, hem geçmişimizi yad etmek, ata sporumuzu yaşatmak, hem de bayramı coşku içinde kutlamak dolayısıyla her yıl tertip ediyoruz. Amacımız gençlerimizin ağabeylerini görüp örnek alması ve bu er meydanlarımızdan yeni pehlivanlarımızın çıkması" dedi.
Başpehlivanlar kategorisinde Mustafa Batu birinci olurken, güreşlerde Fatih Atlı ikinci, Şah Ali Kurt ve Hakkı Aygın da üçüncülüğü paylaştı. Başaltı kategorisinde Mustafa Yenisancak birinci, Kürşat Korkmaz ikinci, Süleyman Başar ve Bayram Doğan üçüncü oldu. Büyük Orta kategorisinde ise Kemal Eser birinci olurken, Ali Kazım Yavuz ikinci, Gökhan Öz ve Tolga Turan üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren pehlivanlara madalyaları ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!