Mut’ta ziraat kursiyerlerine sertifika

Güncelleme Tarihi:

Mut’ta ziraat kursiyerlerine sertifika
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 10:34

Mut’ta ziraat kursiyerlerine sertifika

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT,(Mersin),(DHA)- MERSİN’in Mut İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ziraat kurslarına katılan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.


İlçeye bağlı Göksu Mahallesi’nde düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Muammer Köken, Emniyet Müdürü Zafer Şenocak, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuna Mutluyol, amaçlarının tarımda gelişimi artırmak ve gençlere tarımı sevdirmek olduğunu söyledi. Mutluyol, kursta başarılı olan katılımcıların devlet teşviklerinden ve birçok kredilerden yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaymakam Muammer Köken ise kırsal kalkınmayla ilgili toplumun bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, “Göksu bölgesinde önümüzdeki günlerde erik çıkacak, daha sonra yakın köylerimizin de nohut çıkacak. Bu çıkan ürünlerimizin Ankara pazarlarında görmek istiyoruz. Bunun için doğru ambalajlama, doğru paketleme ve markalaşmaya önem veriyoruz. Bununla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.
Açılacak yeni tarım kurslarıyla 105 kursiyere sertifika verileceği, ayrıca 7 farklı kurslarda toplam 735 kursiyerin sertifikalandırılacağı belirtildi. Konuşmaların ardından kursiyerlere Kaymakam Muammer Köken ve daire amirleri tarafından sertifikaları verildi. Törene katılanlara daha sonra yer sofrasında yöresel yemekler ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!