Müftü Türkmenoğlu: Kimse kendi başına yardım toplayamaz

Güncelleme Tarihi:

Müftü Türkmenoğlu: Kimse kendi başına yardım toplayamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 12:31

Müftü Türkmenoğlu: Kimse kendi başına yardım toplayamaz

Haberin Devamı

MERSİN’in Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, cami ve Kur'an kursu dernek yöneticilerini uyararak "Camilerde yardım toplamanın bazı şartları vardır. Bu şartlar yerine getirilmeden dernekler de dahil olmak üzere kimse kendi başına yardım toplayamaz" dedi.
Müftülük tarafından Kur'an kursu dernek yöneticilerine yönelik toplantı düzenlendi. Müftü Türkmenoğlu katılımcılara yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Cami ve Kur'an kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı birer devlet kurumudur. Camilerimiz ve kurslarımız ile ilgili yapılacak her türlü iyileştirmelerin müftülüğümüzün bilgisi dahilinde yapılması gerekir. Biz müftülük olarak sizler de dernek yönetimleri olarak zor duruma düşmemek adına kurslarımızda bazı yasal düzenlemelerin yapılması, eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir. Kurslarımızın yangın merdivenleri, yangın söndürme cihazları, yıldırım atmasına karşı paratoner kurulumlarının yapılması, mutfaklardaki yanıcı maddelere karşı alınması gereken önlemlerin alınması ve kursların çevre güvenliği konusunda gerekli tedbirleri almak ve yerine getirilmesi gerekmektedir." 
Cami ve kurslar için toplanan yardımlarda usulsüzlüğe izin verilmeyeceğini kaydeden Türkmenoğlu, şöyle devam etti:
"Camilerde yardım toplamanın bazı şartları vardır. Bu şartlar yerine getirilmeden derneklerde dahil olmak üzere kimse kendi başına yardım toplayamaz. Toplarsa hukuki anlamda işlem yapılması gerekir. Şartlar yerine getirilerek, gerekli izinler alınarak toplanan yardımlarda neresi için toplandıysa hiç bir şekilde kesme yapılmadan tutanakla en kısa süre içerisinde müftülüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir."

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!