MS hastası kadın yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

MS hastası kadın yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 16:39

MS hastası kadın yardım bekliyor

Haberin Devamı

 


MERSİN'de yatağa bağlı yaşayan MS hastası İsmihan Gönül (44), tedavi edilmek için yetkililerden yardım bekliyor.
8 yıldır önce kişinin görme, konuşma ve yürüme fonksiyonlarını etkileyen MS hastalığına yakalanan İsmihan Gönül'ün eşi Adnan Gönül, 13 Haziran'da cezaevine girdi. Bunun üzerine kendi evleri boşaltılan Gönül, ablası Saliha ile eniştesi Ahmet Yeni'nin Mezitli İlçesi'ne bağlı Seymenli Mahallesi'ndeki 2 odalı evine yerleştirildi. Konuşamayan, yemek yiyemeyen ve sadece gözlerini hareket ettirebilen talihsiz kadının bakımını da ablası ve eniştesi yüklendi.
Yaşadıkları maddi imkansızlıklar nedeniyle hasta bakımını yapamaz hale gelen enişte Ahmet Yeni, yetkililere yardım çağrısında bulundu.
Şırıngayla beslediği annesinin bir bakım evine yatırılmasını isteyen Seçkin Gönül ise, "Eskiden annem yürüyebiliyordu. Daha sonra bir tekerlekli sandalye geldi. Sürekli onu kullanınca da zamanla ayakları tutmaz oldu ve bu hale geldi. Eskiden hasta olsa da yürüyordu. Şu anda durumu çok kötü. Sadece elini biraz kıpırdatabiliyor. Lütfen annemin bakımlarını, tedavisini yapın. Bakımevine yatırılmasını istiyorum. Orada daha iyi bakarlar. Her gün sağlığını kontrol ederler. Annemi mama ve su ile besliyorum. Mama ve suyu enjektörle hortuma takıp besliyorum" diye konuştu.

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) -

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!